Autor Esports
17 Juny 2017 a 10:00

Catalunya participa per primera vegada als World Sports Games

La candidatura Tortosa-Terres de l’Ebre organitzarà l’ediciò del 2019

Gerard Figueras World Sports Games

Un total de 32 esportistes han representat a Catalunya des del dimarts 13 en la celebració dels World Sports Games que tenen lloc a Riga (Letònia). La delegació catalana ha près part en l’esdeveniment esportiu a través dels Consells Esportius i ho ha fet en les competicions de natació, judo, tennis taula, bàsquet, atletisme i tennis. Aquesta és la primera ocasió que Catalunya ha près part en els World Sports Games, una proposta esportiva de caire amateur que se celebra cada dos anys sota valors com la integració, la convivència i la tolerància.

En total, han estat al voltant de 4.500 els esportistes que hn participat en l’esdeveniment representant a 37 països diferents. La inauguració dels jocs se celebrà el mateix dia 13 al pavelló Skonto de la capital letona. A partir d’aquí i fins avui dissabte 17 de juny, es programen competicions en disciplines que van del bàsquet o el futbol als escacs passant per esports menys coneguts com el mamanet.
Prèviament, abans de marxar, el president dels Consells Esportius, Jaume Domingo, va mantenir una trobada amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, per tal de tractar sobre els detalls de la participació catalana als jocs. Durant la trobada, Domingo va fer lliurament a Gerard Figueras de la samarreta amb què Catalunya prendrà part en els World Sports Games.
La delegació catalana, encapçalada pel propi president dels Consells Esportius; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès; la representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, van presentar ahir divendres la candidatura de Catalunya al comitè executiu de l’organització promotora dels World Sports Games, la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT). L’acte de tancament dels jocs d’avui  comptarà també amb la cerimònia de traspàs de la candidatura de Riga a la de Tortosa-Terres de l’Ebre.
Aquesta primera participació catalana en els World Sports Games precedeix a la celebració d’aquests jocs el 2019 a Tortosa-Terres de l’Ebre. La candidatura, promoguda pels Consells Esportius de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de la Diputació de Tarragona, s’imposava a les de països com Mèxic, Finlàndia o Israel. Donades les característiques dels propers jocs catalans, s’espera que aquests puguin atreure fins a 10.000 participants. A més de Tortosa, es comptarà amb les subseus d’Amposta, Gandesa, Móra d’Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita.
Switch to mobile version