Autor Economia
17 Juny 2017 a 15:00

CaixaBank obre una oficina operativa a Agadir

Per potenciar els serveis a les empreses al Marroc

CAixabank Le Cercle Maroc

CaixaBank ha obert una nova oficina operativa a la ciutat d’Agadir, al Marroc. Es tracta de la tercera sucursal que CaixaBank obre al país, on ja té presència a Casablanca i Tànger. D’aquesta forma reforça el servei a les empreses ja assentades o amb perspectives d’entrar al mercat marroquí.

Com a la resta de la xarxa internacional de CaixaBank, l’oficina oferirà serveis de comerç exterior, banca d’empreses i banca corporativa. Però, a més, a causa de les característiques econòmiques d’Agadir, la nova sucursal comptarà amb gestors especialitzats en serveis financers pels sectors turístic, pesquer i agrari.

De fet, l’oficina comptarà amb l’oferta de productes i el know-how d’AgroBank, la línia de negoci que CaixaBank ha desenvolupat específicament per empreses agropecuàries i agroalimentàries. Serà la primera vegada que CaixaBank presenti internacionalment la proposta de servei d’AgroBank, completament diferencial en el sector.

Agadir se situa a la regió de Souss-Masa-Drâa, a uns 600 quilòmetres al sud de Rabat. És una destinació turística reconeguda en l’àmbit internacional i alguns dels principals inversors hotelers són grups empresarials espanyols. D’altra banda, Agadir té un important port pesquer, una forta indústria d’elaboració de productes d’alimentació i grans superfícies de conreu que exploten empreses de capital d’origen marroquí i internacional.

Aompanyament als projectes empresarials entre Espanya i Marroc

L’obertura de la nova oficina a Agadir complementa l’oferta de CaixaBank d’acompanyar a projectes i inversions entre Espanya i Marroc. L’entitat financera és present al país des de l’any 2009, amb la inauguració d’una primera oficina a Casablanca, i va reforçar la seva presència el 2014 amb l’obertura de Tànger. Té un equip multicultural, amb professionals amb grans coneixements i experiència al mercat marroquí.

Actualment, CaixaBank manté una important quota de mercat al Marroc sobre les empreses espanyoles que operen al país i destaca per la seva posició de líder emetent dipòsits que provenen d’Espanya.

Tanmateix, Marroc és un país clau a la xarxa internacional de CaixaBank, ja que és l’únic on l’entitat compta amb més d’una oficina operativa, amb llicència per oferir total funcionalitat de serveis financers.

Al març del 2017, CaixaBank va inaugurar a Casablanca la iniciativa “Le Cercle”, un fòrum destinat a reunir la comunitat hispano-marroquina de negocis amb un espai físic especialment dissenyat per acollir debats que es convoquen periòdicament.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb les banques corresponents de primer nivell.

Actualment, CaixaBank compta amb sucursals internacionals a Marroc (Casablanca, Tànger i Agadir), Regne Unit (Londres) i Polònia (Varsòvia). D’altra banda, l’entitat té oficines de representació a Xina -Pequín, Xangai i Hong Kong-, França (París), Itàlia (Milà), Alemanya (Frankfurt), Dubai, Índia (Nova Delhi), Turquia (Istanbul), Singapur, Egipte (El Caire), Xile (Santiago de Xile), Colòmbia (Bogotà), Estats Units (Nova York), Sud-àfrica (Johannesburg) i Brasil (Sao Paulo).

Switch to mobile version