Autor Economia
2 Juny 2017 a 15:00

CaixaBank col·loca la seva emissió de 1.000 MEURS de participacions preferents

Eventualment convertibles en accions

Nova oficina CaixaBank Brasil

Nova oficina CaixaBank Brasil

CaixaBank ha tancat la seva primera emissió de participacions preferents eventualment convertibles en accions, per import de 1.000 milions d’euros i cupó del 6,75%. Aquestes participacions preferents són perpètues, amb possibilitat d’amortització anticipada de l’emissor a partir del setè any.

L’excel·lent qualitat de la demanda rebuda, ha permès a CaixaBank fixar el cupó final 25 punts bàsics per sota del nivell inicialment ofert del 7,00%. D’aquesta manera, CaixaBank és el primer emissor espanyol en col·locar la seva primera emissió amb una data d’amortització anticipada a 7 anys, per damunt de l’estàndard per a aquest tipus d’emissions, (5 anys) el que demostra la confiança dels inversors en la qualitat creditícia i la solvència de CaixaBank.

Aquesta nova emissió reforça els excel·lents ràtios de solvència de l’entitat, fins al 12,6% en l’àmbit de Tier 1 i fins al 16,1% en l’àmbit de Capital Total, en termes  “phase-in” i incrementa també els actius líquids d’alta qualitat de CaixaBank que, a 31 de març, assolien els 47.206 milions d’euros, amb un Liquidity Coverage Ràtio (LCR) del 158%, molt per damunt del mínim requerit el 80% per a 2017.

Amb aquesta emissió, CaixaBank completa la seva quarta emissió de deute institucional el 2017 i és l’únic emissor espanyol en haver-se finançat en tots els formats en aquest any després d’haver emès Cèdules Hipotecàries a 10 anys, Deute Sènior a 7 anys i Deute Subordinat Tier 2 amb venciment a 10 anys, el que li permet allargar el seu perfil de venciments aprofitant l’entorn de tipus d’interès històricament baixos.

Demanda internacional

CaixaBank ha aprofitat les bones condicions del mercat per fer aquesta emissió i demostra la confiança i la posada en valor de les fortaleses de l’entitat per part dels inversors, així com de la qualitat creditícia que fa costat aquest tipus d’emissions.

Aquesta emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels 200 inversors institucionals que han mostrat el seu interès pel crèdit de CaixaBank. Destaca la forta participació d’inversors estrangers.

Standard & Poor’s va assignar el passat dilluns una qualificació de BB- a aquesta emissió. Barclays i Société Générale han estat els bancs estructuradors de l’operació, acompanyats en la col·locació per JP Morgan, Morgan Stanley i també CaixaBank CIB.

Switch to mobile version