Autor Cultura
27 Maig 2017 a 15:00

Lliurament de premis del Concurs Literari Ficcions

Organitzat per AMIC

9ª Ficcions

L’últim acte del lliurament de premis del Concurs Literari Ficcions, ‘L’aventura de crear històries’ s’ha celebrat a La Pedrera – Casa Milà de Barcelona aquest passat dijous i ha comptat amb la presència d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, Manel Punsoda, director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Mohamed El Amrani, periodista i Premi Princep d’Astúries de Girona per la creació de la Xarxa de Convivència, a més de ser participant del concurs Ficcions en anteriors edicions; i M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

D’entre les 140 històries que van arribar a la final del concurs literari “Ficcions, l’aventura de crear històries, El Gran Premi de FICCIONS 2017 ha recaigut en el grup asn94 per la història Luc Lebrun, 17 de maig de 1927, grup integrat per Andrea Soler Núñez alumna de l’IES Montgrí de Torroella de Montgrí, d’“una sorprenent maduresa narrativa, que combina l’habilitat per al diàleg amb una dosificació molt adequada del ritme, que en el fons és la saba que sustenta el relat. Llegir textos com aquest et reconcilia amb la literatura i et fa ser optimista quant al paper que continuarà jugant en el futur”.

El segon premi de Ficcions ha estat un triple empat entre el grup dqvid, format per David Valero Mateo de Maristes Girona, amb la història La fonda; el grup Genís format per Genís Rodríguez Graells de l’IES Hug Roger III amb el seu relat Jo; i també el grup Jordina format per Jordina Escofet Vera de l’IES Sant Feliu de Guíxols amb la seva història Les coses petites. I, per la seva banda, el Premi Especial Ciutat de Barcelona ha estat pel grup Sorra de platja format per Sofia Catalan Garcia i Elisabet López Pallàs, alumnes de l’IES Costa i Llobera de Barcelona, amb la història que porta per títol Encàrrecs.

El grup Azazel, format per Gabriel Rosselló Salleras de l’IES Mossèn Alcover de Manacor, i el grup mtpascual, integrat per María Teresa Pascual Galiano de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig, també han assistit a l’acte, on han rebut el premi per a Millor Història de les Illes Balears i Millor Història del País Valencià, respectivament.

A l’acte també s’ha volgut premiat la feina del professorat, i aquest any s’han escollit tres professors/es més motivadors: Olga Tribulietx de l’IES La Jonquera dins el territori de Catalunya, Joan Mulero del Col·legi N.S. de la Consolació de Ciutadella a les Illes Balears, i a la Comunitat Valenciana, Assumpció Espinosa de l’IES Victoria Kent.

L’edició actual ha tancat amb un èxit de participació amb més de 2.900 alumnes d’entre 14 i 18 anys del Catalunya, País Valencià i Illes Balears de 340 centres educatius, Arreu dels territoris, hi ha hagut un total de 140 finalistes, 76 dels quals de Catalunya, 30 de la Comunitat Valenciana i 34 de les Illes Balears.

Premiats 9a edició FICCIONS:

Primer Premi i Millor Història de Catalunya:

 • Grup asn94 format per Andrea Soler Núñez de l’IES Montgrí de Torroella de Montgrí

Segon Premi:

 • Grup dqvid format per David Valero Mateo de Maristes Girona de Girona
 • Grup Genís format per Genís Rodríguez Graells de l’IES Hug Roger III de Sort
 • Grup Jordina format per Jordina Escofet Vera de l’IES Sant Feliu de Guíxols

Premi Especial Ciutat de Barcelona:

 • Grup Sorra de platja format per Sofia Catalan Garcia i Elisabet López Pallàs de l’IES Costa i Llobera de Barcelona

Millor Història de les Illes Balears:

 • Grup Azazel format per Gabriel Rosselló Salleras de l’IES Mossèn Alcover de Manacor

Millor Història del País Valencià:

 • Grup mtpascual format per María Teresa Pascual Galiano de l’IES San Vicente de Sant Vicent del Raspeig

Premis Territorials:

 • Premi Territorial de Tarragona al grup Claudia llaveria amb “Aaron”, format per Claudia Llaveria del Col·legi El Carme de Tarragona
 • Premi Territorial del Vallès Oriental al grup leivpa amb “Un radical al periòdic”, format per Ivette Flores de la Fuente, Leila Huguet Bassols i Paola Pérez Muñoz de l’IES Carles Vallbona de Granollers
 • Premi Territorial de les Terres de l’Ebre al grup selenites amb “Una trobada inesperada”, format per Nerea Mauri Quesada i Anna Moreso Serra de l’IES Joaquin Bau de Tortosa
 • Premi Territorial del Vallès Occidental al grup Landon amb “Presoner”, format per Ingrid Santamaria Hernàndez de l’Escola Cultura Pràctica de Terrassa i al grup Judit Moya amb “I l’Ignasi…?”, format per Judit Moya Rodríguez de l’IE Les Vinyes de Castellbisbal
 • Premi Territorial del Penedès al grup DanaeCris17 format per Danae Gómez Moreno i Cristina Rubio Ferrer de l’IES Camí de Mar de Calafell
 • Premi Territorial del Baix Llobregat al grup Musarum poetae amb “L’heliotropi sangonent”, format per Gerard Argudo Fernández i Yoel González Uribe de l’Escola Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat
 • Premi Territorial de la Catalunya Central al grup  2001mariaferran amb “Industrialitzant”, format per Maria Erra Euras i Ferran Gil Molas de l’IES Jaume Callís de Vic
 • Premi Territorial de Lleida al grup teralx amb “Memòries cremades”, format per Teresina Ariet Garriga i Àlex Motos Quintana de l’Escola Vedruna Balaguer de Balaguer
 • Premi Territorial del Maresme grup alemel amb “Olor de colònia”, format per Elena Freixes Rafa, Alba Hernando Blanch i Emma Hörauf López de l’IES d’Alella

Switch to mobile version