Autor Cultura
8 Maig 2017 a 18:00

50 anys d’evolució de l’alimentació a Catalunya

 Al Jardí del Palau Robert del 8 a l’11 de maig

IPC

Mercabarna // Imatge extreta del Web Wikimèdia Commons

Mercabarna presenta l’exposició itinerant “50 anys d’evolució de l’alimentació a Catalunya”  del 8 a l’11 de maig,  al Jardí del Palau Robert, en el marc del seu cinquantenari. Un recorregut a través de cinc frigorífics amb els aliments més representatius de les darreres cinc dècades.
L’exposició,  comissionada per la Fundació Alícia,  permet als visitants observar com ens hem alimentat al llarg del darrer mig segle d’història, veure les novetats que s’han anat introduint en l’alimentació, especialment en producte fresc, i també convida a reflexionar sobre com serà el que menjarem en el futur. Les cinc neveres esmentades es complementen amb una sisena amb les tendències de futur. La mostra es pot visitar els dies 8, 9, 10, de les 11 a les 19 hores, i el dia 11, de les 11 a les 13 hores.
L’acte inaugural té lloc avui dilluns, 8 de maig, a les 11 hores, al Jardí, amb la presència de la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín; el director general de Difusió, Ignasi Genovès; el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés.
La mostra es basa en l’anàlisi encarregada per Mercabarna a la Fundació Alícia, que detalla els aspectes socioeconòmics més importants que han condicionat els nostres gustos, hàbits i formes de consum dels últims 50 anys, en què Mercabarna ha estat “el rebost” que ha garantit la qualitat i la varietat del producte fresc que hi ha a Catalunya.
Així mateix, l’exposició aborda aspectes com l’arribada de nous productes alimentaris a la vida diària dels catalans, l’evolució de la despesa en alimentació a les llars –que ha passat d’un 38% el 1973 a menys d’un 15% el 2015– o com ha afectat la incorporació massiva de la dona al mercat de treball, com també la nuclearització de les famílies, la disminució del temps dedicat a cuinar a casa, la pèrdua de coneixements relacionats amb el món culinari domèstic, la influència d’altres cultures alimentàries o l’obertura a un mercat global, especialment en els darrers 20 anys, amb l’entrada a l’era de la informació.
Switch to mobile version