Autor Economia
12 Abril 2017 a 18:00

CaixaBank rep el premi Celent Model Bank of the Year

Com la millor estratègia de transformació digital del món

Portal web Caixabank

 

CaixaBank ha estat guardonada per la consultora nord-americana Celent amb el premi Model Bank 2017, atorgat anualment per distingir al banc més innovador del món. Celent, filial de la companyia internacional Oliver Wyman, està especialitzada en la recerca sobre l’ús de la tecnologia de la informació al sector financer a nivell global.

El premi reconeix aquells projectes de R+D amb impacte sobre el negoci d’una organització i valora el seu grau d’innovació, el nivell tecnològic i l’excel·lència en la implementació. Concretament, el jurat ha premiat a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i de la qual Gonzalo Gortázar és el conseller delegat, per la “presentació d’un veritable procés de transformació digital” en tres grans categories: millores de l’experiència del client, productes i projectes d’innovació.

Experiència d’usuari, productes nous i tecnologies emergents

En primer lloc, Celent ha destacat el treball de CaixaBank en l’experiència del client, plasmat especialment al nou portal web de l’entitat, a través del que operen més de 5 milions de persones, i també en altres iniciatives, com el servei exclusiu “Mis Finanzas”, que utilitza big data per proporcionar informació al client sobre els seus ingressos i despeses i ajudar-li a entendre la seva situació financera al detall; i el nou model bancari mobile only de imaginBank, enfocat al públic millennial-, en el qual solament es pot operar mitjançant app mòbil i xarxes socials, entre d’altres.

Pel que fa als productes millor valorats per Celent, CaixaBank ha destacat per les seves innovadores propostes en mitjans de pagament, gestió de comptes i correspondència digital, a través d’aplicacions i serveis com CaixaBank Pay, MailBox o Mi Hucha.

Finalment, Celent ha reconegut l’aposta de CaixaBank per tecnologies emergents, com el chatbot de imaginBank –el primer del sector financer a Espanya– o la marató de programació d’aplicacions mòbils imaginChallenge, un esdeveniment per impulsar la innovació compartida i la cocreació.

CaixaBank ha rebut el premi en el marc del Innovation and Insight (I & I) Day, l’esdeveniment anual més important de Celent, celebrat a Boston. Els premis Celent 2017 han rebut més de 150 projectes de més de 100 institucions financeres de 30 països de tot el món.

El lideratge en innovació de CaixaBank

CaixaBank està considerada com una entitat financera líder en innovació a nivell mundial, amb 5,3 milions de clients en banca online i 3,7 milions de clients en banca mòbil.

L’entitat és capdavantera en banca electrònica amb 15,2 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 22,9%. Ha estat una de les primeres entitats del món a apostar per la implantació comercial dels sistemes de pagament contactless i de la tecnologia de pagament pel mòbil, la qual cosa li ha valgut rebre diversos premis internacionals.

L’any 2016, l’entitat va rebre el premi “Global Innovator 2016” de Efma i Accenture, com a reconeixement a l’entitat financera amb millor estratègia d’innovació del món, i va ser premiada per The Banker com a “Millor Projecte Tecnològic del Món” pel llançament del banc únicament mòbil imaginBank. D’altra banda, CaixaBank ha estat valorada com a millor servei de banca mòbil d’Europa i segon del món pels analistes de Forrester Research. CaixaBank està considerat com un dels referents del sector financer en innovació i noves tecnologies.

CaixaBank no solament lidera aquests canals en termes quantitatius, sinó també qualitatius: encapçala a nivell europeu els rànquings elaborats per AQMetrix per mesurar la qualitat del servei ofert als clients.

Switch to mobile version