Autor Economia
10 Abril 2017 a 10:00

Caixabank: De primer banc a Espanya a primer banc a la Península Ibèrica

Satisfacció per l’adquisició de BPI 

caixabank junta accionistes-1

Pel president de CaixaBank, “la nostra fortalesa comercial és un avantatge competitiu que ens permet seguir incrementant presència i quotes de mercat, fins i tot en un entorn ple de dificultats”. “Hem tornat a demostrar que el nostre model funciona”, ha emfatitzat Gual.

Aquest lideratge més que consolidat a Espanya s’ha fet extensiu a tota la Península Ibèrica. En paraules de Jordi Gual, “estem molt satisfets d’haver completat amb èxit l’adquisició de BPI, la número 80 de la història de l’entitat i que ens converteix en el primer banc ibèric tant en actius com en volum de negoci i oficines. I, més important encara, BPI és un projecte que crearà valor de forma sostenible pels nostres accionistes i els de BPI”.

En relació al Pla Estratègic 2015-2018, el president de CaixaBank ha mostrat la seva satisfacció pels progressos aconseguits en les principals línies estratègiques i la seva vigència per afrontar els propers dos anys.

“Les prioritats per la segona meitat del Pla Estratègic 2015-2018 passen per continuar apostant per la diversificació d’ingressos i potenciant els negocis d’assegurances i de gestió d’actius”, ha detallat Jordi Gual.

En aquest context, Gual ha insistit en deixar clar que “les nostres prioritats estratègiques en cap moment perden de vista la vocació social i la voluntat de realitzar en tot moment una gestió responsable del negoci. Seguim i seguirem potenciant aquesta vocació social mitjançant programes d’inclusió financera, polítiques d’ajuda a l’habitatge o programes de voluntariat corporatiu”.

Gonzalo Gortázar també ha dedicat una part important de la seva presentació a explicar la culminació de l’oferta per BPI, “que ens permet iniciar amb optimisme i determinació una nova etapa d’impuls del projecte de BPI”.

Per Gortázar, “l’operació de compra té lògica de negoci i també financera: es tracta de dues entitats que es complementen de manera natural”. Amb aquesta operació, ha afegit Gonzalo Gortázar, “passem de ser el primer banc a Espanya a ser el primer banc a la Península Ibèrica, amb un volum de negoci de 564.000 milions”.

El conseller delegat també ha avançat que “hem començat a treballar de manera conjunta i molt intensa en un “Pla de 100 dies” amb l’objectiu de construir un model més eficient i trobar maneres raonables i ràpides de millorar l’operativa i el servei, reduir els costos i, sobretot, augmentar els ingressos. Tenim la previsió que en dos mesos es comencin a aplicar noves operatives i tenim molta confiança que podrem complir còmodament les sinèrgies que vam anunciar de 120 milions anuals”.

Gortázar també s’ha mostrat “gratament impressionat per la diligència, la capacitat i l’esperit col·laborador dels equips de BPI. Cada vegada estem més convençuts que BPI és el millor banc i el banc amb més potencial del país”.

Switch to mobile version