Autor Economia
14 Abril 2017 a 15:00

CaixaBank concedeix crèdits per valor de 1.300 milions al sector hoteler

S’ha ampliat en 300 milions la dotació d’aquest programa de crèdit

caixabank cehat

CaixaBank ha tancat l’exercici 2016 amb la concessió de 1.300 milions d’euros de finançament al sector hoteler dins del marc de l’acord signat amb la Confederació d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT). L’entitat ha ampliat en 300 milions més la dotació d’aquest programa de crèdit, que inicialment estava fixada en 1.000 milions, per atendre la sobre demanda dels empresaris hotelers.

Les operacions de finançament s’han destinat, principalment, a la millora de la qualitat, sostenibilitat i modernització de les instal·lacions hoteleres en una aposta clara d’actualització del sector. Així mateix, aquestes operacions s’han enfocat, majoritàriament, en l’adquisició d’immobles i establiments hotelers afavorint, d’aquesta manera, a la consolidació d’Espanya com el país més competitiu del món a nivell turístic, segons indica el Fòrum Econòmic Mundial en el seu ‘Informe de Competitivitat Turística’.

Aquest impuls respon al programa engegat per l’entitat per promoure la renovació tecnològica i de les instal·lacions del sector hoteler, amb especial incidència a les zones turístiques com a les Illes Balears, les Canàries, Madrid, Catalunya, Comunitat Valenciana, Murcia i Andalusia.

Renovació de l’acord

A causa de la bona acollida que ha tingut la línia de finançament, CaixaBank ha decidit renovar l’acord amb la CEHAT en l’exercici 2017. Inicialment, l’acord estableix que l’entitat posarà a la disposició dels socis d’aquesta patronal hotelera una línia de finançament per un import mínim de 1.000 milions d’euros. De la mateixa manera que l’any passat, la línia podrà ampliar-se en funció de la demanda.

Aquest conveni, que ha estat signat pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de la CEHAT, Juan Molas, pretén continuar impulsant la renovació dels establiments hotelers i millorar la competitivitat d’aquest col·lectiu estratègic per a l’economia. La CEHAT agrupa a més de 14.000 establiments, amb 1,5 milions de places hoteleres agrupades en 64 associacions d’àmbit local, provincial i autonòmic en tot el territori nacional.

“El sector hoteler és un dels més estratègics i importants en el conjunt de l’economia espanyola, amb una significativa contribució al PIB nacional i generació d’ocupació. Per aquesta raó, aquest sector és prioritari per CaixaBank perquè creiem en el seu potencial de creixement, capacitat d’innovació i en la seva important contribució a la recuperació econòmica”, ha afirmat Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank. L’entitat vol acompanyar als seus clients i ajudar-los a mantenir el lideratge del sector a nivell mundial, a través de solucions financeres que possibilitin la renovació tecnològica i la modernització de les instal·lacions.

Per la seva banda, Juan Molas ha valorat molt positivament la renovació d’aquest acord, “que ve a reforçar l’aposta per part de CaixaBank pel sector del turisme en general i l’hostaleria en particular, com a motor de la recuperació social i econòmica”.

Ampli ventall d’ofertes de finançament

En virtut d’aquest acord, CaixaBank ha dissenyat un programa de finançament a mesura tant per als establiments adherits a la CEHAT com per als empleats o proveïdors del sector. Destaquen les modalitats de finançament per a la renovació tecnològica i la modernització de les instal·lacions, que contemplen ofertes de renting, leasing, préstecs o línies ICO.

A més, CaixaBank ha posat a la disposició del sector línies de finançament de circulant que engloben totes les necessitats de l’empresa: descompte comercial, bestreta de crèdits comercials i factures, comerç exterior, avals o pòlisses de crèdit.

L’entitat s’interessa especialment pels projectes de modernització dels allotjaments i les propostes que aportin valor a l’oferta turística, pel que preveu diverses possibilitats de finançament d’edificis com renting, leasing o préstecs hipotecaris. També s’inclouen altres serveis com la gestió de xecs i pagarés, factures, tresoreria o els cobraments mitjançant TPV.

CaixaBank, entitat líder en el sector turístic

CaixaBank és líder en el sector turístic amb una cartera de més de 10.000 clients i 4.000 milions d’euros de volum de negoci a Espanya. Aquestes xifres són el resultat de la creació, fa set anys, d’una àrea de negoci dedicada en exclusiva a aquest sector d’activitat per impulsar el servei a les empreses del sector turístic i va convertir a CaixaBank en la primera entitat financera a Espanya en engegar una línia especialitzada en empreses turístiques.

Switch to mobile version