Autor Societat
24 Abril 2017 a 18:00

11.777 persones visiten el Palau de la Generalitat

Durant la Diada de Sant Jordi

Palau Generalitat. Portes obertes

11.777 persones van visitar ahir el Palau de la Generalitat que va obrir les seves portes, com fa cada any, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Es tracta d’un rècord històric en les jornades de portes obertes a la seu del Govern. L’any passat van visitar el Palau en aquest dia 11.300 persones, el que suposa un increment enguany de gairebé 500 persones més que l’any passat.
 Els ciutadans que s’han apropat  la seu del Govern han pogut visitar la Sala Tarradellas, on avui damunt la taula rodona al voltant de la qual es reuneixen cada setmana els membres de l’executiu hi havia col·locada una urna amb el document, signat divendres pel Govern, de compromís a preparar, convocar i celebrar el referèndum per decidir sobre el futur polític de Catalunya. Els ciutadans també han pogut visitar la capella de Sant Jordi, el Saló Sant Jordi, la Sala Torres Garcia i la Sala Clavé, així com altres sales de treball, reunions o la sala de premsa on treballen els mitjans que vénen a cobrir actes al Palau.
Els visitants també han pogut passar per espais tan emblemàtics com el Pati dels Tarongers i la Galeria gòtica. Els ciutadans que ho han volgut han pogut comprar roses a les parades instal·lades al Pati dels Carruatges, un espai cedit per la Generalitat durant el dia de Sant Jordi que serveix a les entitats socials per recaptar fons que es destinen a finançar les seves activitats solidàries.
Durant la jornada de portes obertes, la carillonista del Palau, Anna Maria Reverté, ha fet dos concerts, un a les 12.00h i un a les 18.00h, de 45 minuts de durada. Durant l’audició, s’han interpretat peces catalanes com els Goigs de Sant Jordi o les Danses d’Olot i diverses sardanes com L’Empordà; Pel teu amor, Rosó; o la sardana de les monges.
El Palau de la Generalitat obre les seves portes cada diada de Sant Jordi, per la festa de la Mercè i cada 11 de setembre. A més, el Palau de la Generalitat es pot visitar, prèvia sol·licitud, el segon i el quart cap de setmana (dissabte i diumenge) de mes, llevat del mes d’agost.
Switch to mobile version