Autor Economia
19 Març 2017 a 10:00

El PIB català creix un 3,5% anual el 2016

Al quart trimestre, l’activitat augmentà un 2,8% interanual

PIB catalunya 2016

L’any 2016 el producte interior brut de Catalunya ha registrat un creixement anual d’un 3,5%, fins a assolir la xifra de 223.629 milions d’euros, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquest augment de l’activitat dona continuïtat a la recuperació de l’economia catalana, que enguany se situa en nivells superiors als de l’inici de la crisi l’any 2008. La taxa de creixement anual de l’economia catalana és 3 dècimes superior a l’espanyola (3,2%), i està per sobre de la mitjana de la UE-28 (1,9%).
Des de l’òptica de l’oferta, el sector industrial lidera el creixement econòmic del 2016 (amb un 4,0% respecte del mateix període de l’any anterior) i el segueixen la construcció (3,2%) i els serveis (3,1%). Per la seva banda, l’agricultura registra un repunt de l’activitat, i assoleix una variació interanual positiva del 10,1%.
Des de l’òptica de la demanda cal assenyalar que la demanda interna continua mostrant un notable dinamisme (3,2%), tot i que ha moderat el ritme de creixement respecte al 2015. En canvi, l’aportació positiva del saldo amb l’exterior (0,6%) contrasta amb la de l’any anterior, en què havia registrat un creixement nul.
L’evolució trimestral del producte interior brut mostra una desacceleració en la segona part de l’any, que va des del 3,8% interanual els dos primers trimestres fins al 2,8% el quart trimestre. La variació intertrimestral del PIB català el quart trimestre ha estat del 0,5%.
Switch to mobile version