Autor Cultura
4 Març 2017 a 10:00

Catalunya i les Illes Balears, convidats d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya

Amb una quarantena d’activitats

Presentacio Fira Bolonya

S’ha presentat en roda de premsa a Barcelona la programació de Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, esdeveniment que se celebrarà del 3 al 6 d’abril. A l’acte hi han participats els consellers de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, i del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu, juntament amb el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i la directora de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, Elena Pasoli.
Ambdós consellers s’han referit a la recentment signada Declaració de Palma per posar en valor la tasca conjunta de promoció de la llengua i la cultura catalanes. En aquest sentit, la consellera Ruth Mateu ha afirmat que “anar de la mà ens enforteix interiorment, tant dins els nostres respectius territoris com entre ells, i també ens fa forts a l’exterior”. En la mateixa línia, el conseller Santi Vila ha assegurat que “els Governs hem fet la feina i ens hem sabut alinear per donar suport explícit a aquest tipus d’iniciatives”, i ha recordat la implicació també del govern del País Valencià.
Vila ha recordat que “estem davant una fira internacional que ens pot posicionar al món i que té interessos econòmics, però que a ningú se li escapa que també té una dimensió política i institucional. (…) Bolonya suposa una oportunitat històrica per explicar que som una societat que s’estima la lectura i alhora posicionar la riquesa del sector. Som un país d’editors, d’il·lustradors, que té molt a dir en el món de la literatura infantil i juvenil”, ha conclòs.
Per a la consellera Ruth Mateu “que junts Catalunya i les Illes Balears siguem convidat d’honor a Bolonya ens dóna entitat i referma i consolida el compromís amb l’Institut Ramon Llull com a plataforma de promoció exterior i internacionalització de la llengua i la cultura catalanes. Junts podem arribar a llocs on no podríem arribar per separat”.
La directora de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, Elena Pasoli, s’ha mostrat il·lusionada amb el projecte que s’ha preparat des de Catalunya i les Illes balears i n’ha valorat “la capacitat de saber interpretar la Fira i la ciutat amb una programació ad hoc” i que “realment, s’ha preparat una autèntica invasió”, en referència a l’àmplia programació prevista a 10 espais de la ciutat. Pasoli ha remarcat el caràcter internacional de la Fira -“només 90 dels 1900 editors que hi assisteixen són italians”, ha explicat- i s’ha mostrat “molt feliç” pel fet que “la comunitat internacional i la ciutat de Bolonya tindran una oportunitat real de conèixer la vostra cultura”.
Finalment, el director de l’IRL, Manuel Forcano ha explicat que Catalunya i les Illes Balears es presenten a Bolonya amb el lema Sharing a Future: Books in Catalan, en una clara al·lusió a la importància del públic infantil i juvenil per al futur de la literatura. Per a Forcano “el sector de la literatura infantil i juvenil necessita fer-se conèixer ja que té molta qualitat i molt talent”. Forcano ha desgranat el programa que s’ha preparat com a convidat d’honor, que inclou més de quaranta activitats amb més de vuitanta participants a diferents espais de la Fira i la ciutat. L’Institut Ramon Llull  ha estat el responsable de coordinar aquest programa.
Switch to mobile version