Autor Economia
13 Gener 2017 a 18:00

CathayPacific unirà Barcelona amb Hong Kong

El proper estiu

Aeroport de Barcelona - El Prat // Imatge del web d'Aena

Aeroport de Barcelona – El Prat // Imatge del web d’Aena

CathayPacific ha anunciat que introduirà quatre freqüències setmanals entre Barcelona i Hong Kong entre el 2 juliol de 2017 i el 27 d’octubre de 2017.El nou servei és l’única operació contínua durant la temporada d’estiu que uneix Barcelona i Hong Kong, un dels principals centres financers i turístics de l’Àsia.

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) ha acompanyat la creació d’aquest nou enllaç pel valor afegit que suposa aquest nova ruta, que permetràtenir connexió amb un gran hubasiàtic que connecta fàcilment amb les principals capitals i destinacions no servides directamentdes de Barcelona.

El principal mercat en trànsit aeri cap a l’Àsia des de Barcelona és la Xina

Una connexió amb aquesta gran zona econòmica aporta gran valor al teixit industrial/empresarial per les dues regions i de ben segur estimularà nous lligams econòmics i turístics.

Barcelona, amb un 44.3% del total de trànsit entre Espanya i l’Àsia, és el principal punt d’origen i destinació de l’Estat. Cada any, més de 60.000 passatgers volen de manera indirecta entre Hong Kong i la capital catalana a través d’altres aeroports del món, amb un creixement anual ponderat d’un 15% en els últims 5 anys. Aquest passatge se suma als més d’1,2 milions de passatgers que cada any volen indirectament entre Barcelona i l’Àsia, a grans mercats com el Japó, la Xina, Tailàndia o Indonèsia.

CathayPacific té un paper molt destacat en la càrrega aèria al món i Barcelona és una gran oportunitat, tant per a la companyia com per a la ciutat. Segons dades duaneres, Barcelona mou més de 50.000 tones anuals entre la ciutat i l’Àsia per via aèria. Un 27% del total d’exportacions d’Espanya cap aquest continent surt de Barcelona i més d’un terç de les importacions.

Així mateix, hi ha un alt nivell de passatgers “premium” entre els dos mercats, més d’un 11% del passatge viatja en classe business o en primera classe, el que representa més d’un de cada set viatgers. Aquest tipus de passatge impulsa el viatger de qualitat i de negoci a la ciutat.

Barcelona i la seva àrea metropolitana  compta amb una de les comunitats de residents asiàtics més grans, on és compten 140.000 residents de l’Àsia.

Hong Kong és una de les principals destinacions  a treballar segons el Pla Estratègic del CDRA i, per tant, és una destinació a la que ha dedicat grans esforços a desenvolupar en els últims anys

Switch to mobile version