Autor Economia
7 Gener 2017 a 15:00

Arriben les rebaixes

Un cop han marxat els Reis

Foto: Àlex Callao

Foto: Àlex Callao

Aquest matí de dissabte comencen “oficialment” les rebaixes d’hivern tal com preveu la Llei Catalana d’Horaris Comercials (actualment està suspesa) i que no tot el comerç ha respectat i, aprofitant les poques restriccions que ofereix la llei estatal  han avançat algunes ofertes al dia 1. La campanya s’allargarà fins el 6 de Març i els establiments podran obrir demà diumenge (primer de la campanya) i el 5 de Març (últim diumenge de la campanya)

Operaris de tots els establiments treballen aquest matí per tenir  tot el referent a les rebaixes apunt i desfer-se dels ornaments de Nadal. Cartells de rebaixes, descomptes i muntanyes d’ornaments s’acumulaven a les portes dels principals punts comercials de la ciutat, mentre la gent mirava encuriosida com han canviat, en 24 hores, els aparadors de les botigues especialment del centre de la ciutat

Com que fins ara no ha arribat el fred, els productes més rebaixats (fins un 50% ) son els d’abric i també les bosses i els complements i, com no, la roba i calçat per a dona i joves.

Les previsions de vendes per aquest Nadal era que s’incrementessin entre un 3% i un 5%, tot i que al final ha estat entre un 1% i un 3%, esperen també que, gracias a la milloria de l’economia, augmentaran les vendes durant les rebaixes prop del 5%

La Conselleria recorda als consumidors que els comerços han d’informar del preu normal o habitual del bé o servei i del preu rebaixat, que els béns o serveis rebaixats han de tenir les mateixes garanties i qualitat que abans de les rebaixes i que no es poden vendre com a rebaixats els productes deteriorats, defectuosos, desaparellats, ni productes que presentin qualsevol mancança amb relació al mateix producte original posat a la venda, o productes que es considerin manifestament obsolets. Els productes que es venguin durant les rebaixes s’han d’haver venut abans fora d’aquesta època, és a dir, no es poden adquirir nous articles que mai s’han venut expressament per a aquesta època de l’any.

A més, l’establiment ha de mantenir els mateixos criteris que en època fora de rebaixes, com per exemple, si s’accepta pagar en targeta fora de rebaixes, durant aquesta època també s’ha d’acceptar. D’altra banda, si s’ha de fer un val de compra, ha de ser pel preu que s’ha pagat. Quan una botiga anuncia la rebaixa d’un producte en concret, n’ha de tenir més exemplars calculant de manera proporcional quant durarà aquesta rebaixa i quina publicitat se n’ha fet.

Switch to mobile version