Autor Cultura
11 Desembre 2016 a 15:00

La Conselleria de Cultura s’incorpora al Patronat de la Farragut Fundation

Per promoure la cultura catalana als Estats Units

santi vila farragut foundation

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha signat aquest dimecres un acord de col·laboració amb la Farragut Fund for Catalan Culture in the United States que suposa la incorporació del Departament de Cultura al Patronat de la institució amb l’objectiu de treballar conjuntament en la internacionalització de la cultura catalana i en el seu posicionament entre les cultures nord-americanes. El conseller Vila i la directora executiva de la Fundació, Mary Ann Newman, han signat el memoràndum d’entesa entre ambdues institucions en un acte celebrat a Nova York. L’acord preveu que el conseller de Cultura s’integri com a membre honorífic en el Patronat de la Fundació.
Vila ha assenyalat durant l’acte que a Catalunya “la societat civil té una llarga tradició de suport a la cultura” i ha posat en valor l’aposta que n’han fet tant el sector públic com privat”. En aquest sentit, ha recordat que només l’any passat el patrocini privat ha donat aproximadament 8 milions d’euros als grans equipaments culturals catalans i ha insistit en la necessitat de combinar el compromís del sector privat i les polítiques del sector públic per avançar cap a una futura llei de mecenatge. “El govern de Catalunya ha de poder legislar en matèria de fiscalitat”, ha manifestat.
En aquest sentit, el conseller de Cultura ha valorat de forma molt positiva l’acord amb la Farragut Fundation perquè representa “aprofundir les aliances entre institucions culturals i empreses i, per tant, reforçar l’efecte multiplicador de la inversió cultural”.
La Farragut Fund for Catalan Culture in the United States és una institució sense ànim de lucre que agrupa la comunitat de catalans i americans interessats a reforçar les relacions entre ambdós territoris. L’objectiu és estrènyer els llaços entre artistes i creadors catalans i americans i entre les organitzacions públiques i privades. La Fundació dóna suport a creadors, acadèmics i científics per aprofundir en el coneixement, la creació i la innovació en les arts, la cultura, les humanitats i les ciències. El nom de la institució ret homenatge a Jordi Farragut i Mesquida, un menorquí que va emigrar i va lluitar per la Independència dels Estats Units.
La missió de la Fundació d’augmentar la presència i el reconeixement de la cultura catalana als Estats Units es treballa a través dels valors compartits de diversitat cultural, col·laboració i compromís amb l’excel·lència. Per tal de portar a terme aquesta missió, la Fundació estableix un programa basat en tres àrees:
–       Patrimoni: suport a projectes que identifiquin, estudiïn en profunditat i documentin el pas de catalans i el seu llegat arreu dels Estats Units.
–       Intercanvis i Beques: suport per a creadors, científics i acadèmics per el desenvolupament de projectes i estudis tant a Estats Units com als Països Catalans.
–          Innovació: suport per a projectes que eixamplin la creació i la innovació cultural fent èmfasi en produccions interdisciplinaris i interculturals.
El conseller Vila també ha mantingut una trobada amb la comunitat catalana a Nova York a través del Catalan Institut of America, que treballa per dinamitzar la cultura, la llengua i el patrimoni catalans als Estats Units, i ha visitat la nova oficina que el Futbol Club Barcelona va obrir el setembre passat a la ciutat nord-americana. Durant la visita a Estats Units, el conseller Vila també ha mantingut diferents reunions amb responsables d’equipaments culturals de Nova York per estudiar futures col.laboracions.
Switch to mobile version