Autor Futbol
20 Octubre 2016 a 20:00

Luis Suárez, sinònim de gol

Bcnwebagency Luis Suarez

Hi ha jugadors l’idioma és el gol, juguin on juguin, i que són capaços de convertir en perillosa d’una jugada aparentment innòcua. En l’ampli ventall de golejadors del futbol mundial són diversos els que destaquen en aquest aspecte, però en els últims anys. Luis Suárez ha aconseguit posar-se en el cim després d’una sèrie d’actuacions aclaparadores, entre gols, assistències i quilòmetres recorreguts gràcies a l’arpa charrúa que porta a la sang. El número 9 del FC Barcelona i de la selecció uruguaiana és reconegut per molts com el millor davanter centre del món en aquest moment i el guardó de la Bota d’or de la temporada passada ho certifica.

Líder en la selecció d’Uruguai, amb la qual va guanyar la Copa Amèrica de 2011, és ja el màxim golejador de la història de la Celeste, després d’haver avançat fa poc a Diego Forlán, amb el qual va estar compartint vestuari durant diversos partits. Amb 47 gols acumulats en la selecció, Suárez és ara mateix també el máxim artiller des de sempre de les eliminatories sudamericanes, aconseguint a Hernán Crespo, exdavanter de l’Argentina i ara tècnic, amb 19 dianes en total

Bcnwebagency Luis Suarez-1

El pistoler és llavors sinònim de gol, cosa que s’ha reflectit en el seu pas per totes les lligues en què ha competit fins ara: la uruguaiana, l’holandesa, l’anglesa i l’espanyola.  Amb gairebé 30 es troba en el moment més dolç de la seva carrera. El que caracteritza el joc de Suárez és que no difereix ni al Barça ni el la Celeste, encara que resulta evidentment més fàcil marcar estant envoltat per Messi i Neymar. Però els números i el rendiment en la selecció uruguaiana de Suárez parlen per si sol i demostren que ell sempre troba la via del gol.

En el que va d’eliminatòries sud-americanes per anar al mundial de Rússia 2018, Suárez porta de moment 3 gols en 6 partits, aconseguits contra el Brasil, Paraguai i Colòmbia, mentre que en l’edició precedent, la de 2011 a 2013, havia aconseguit ni més ni menys que 11 gols en 14 partits. En les eliminatòries per al mundial 2010, en canvi, el charrúa havia collit 5 gols en 17 partits, tot i que ja donava mostres del seu talent en el regat i de la seva fam de gols. Aquest reconeixement qual anotador empedreït és l’últim en ordre de temps per al 9 blaugrana, algú que no es cansa d’atacar l’espai i de fer gols. Després dels seus anys de líder absolut en el Liverpool, Suárez ha sabut adaptar-se a poc a poc al joc del Barcelona i ha passat a ser un davanter omnipresent a ser un rematador d’àrea ideal per aprofitar les combinacions amb Messi, Neymar, Iniesta i les passades de Busquets.

Per aquestes raons Luis Suárez és avui dia el representant més efectiu i simbòlic de què vol dir gol en qualsevol racó del món i en totes les competicions, tant de clubs com de seleccions nacionals.

Switch to mobile version