Autor Economia
11 Octubre 2016 a 15:00

La Generalitat destinarà aquest any 35MEUR en actuacions de rehabilitació

D’edificis, d’accessibilitat i de millora d’entorns urbans

rehabilita consellera Bassa

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge destinarà aquest any 35 milions d’euros en actuacions vinculades a la rehabilitació i millora de l’accessibilitat d’edificis i habitatges. Aquestes actuacions es repartiran en tres blocs principals: la rehabilitació d’edificis del parc públic i de particulars a través d’ajuts a ciutadans; la millora de l’accessibilitat amb programes per a la instal·lació d’ascensors en finques antigues; i la millora d’entorns urbans en barris on s’hi fan actuacions de rehabilitació.

Ho va explicar la consellera Meritxell Borràs durant la inauguració de la Fira Rehabilita a Barcelona, on va apuntar que el Govern està compromès “amb el reciclatge d’edificis, perquè tenir habitatges sanejats, sostenibles i en un entorn òptim millora la qualitat vida dels veïns i ens fa més eficients energèticament”. “A més dels beneficis que aporta cap als ciutadans, la rehabilitació també és un camp que pot ajudar a la reactivació econòmica del sector de la construcció i generar llocs de treball”, va apuntar la Consellera.
 
 Meritxell Borràs va recordar també la necessitat de tenir al dia les inspeccions tècniques dels edificis: Cal que ciutadans i comunitats de propietaris vetllin per la salut dels seus edificis i que aquestes revisions es facin habitualment, per detectar problemes i anticipar-se, abans que l’edifici tingui una malaltia important”.
 
La consellera va visitar dissabte la Fira Rehabilita, que va estar instal·lada el passat cap de setmana al passeig Lluís Companys de la capital catalana, i havien espais d’assessorament que comptaven amb tècnics de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Institut Català d’Energia, l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Gremi Empresarial d’Ascensors de Catalunya.
La fira s’emmarca en la Setmana de la Rehabilitació, celebrada del 3 al 9 d’octubre, i clou tot un programa d’activitats que han tingut lloc a Barcelona i a d’altres ciutats de Catalunya.
Switch to mobile version