Autor Societat
9 Octubre 2016 a 15:00

Comença la campanya “Entra a casa teva” per conscienciar sobre el concepte de govern obert

L’objectiu de la campanya és obrir les portes a una major intervenció ciutadana

Entra a casa teva

Entra a casa teva

El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència posa en marxa demà la campanya institucional Entra a casa teva, que pretén conscienciar la ciutadania sobre el concepte de govern obert posant a la seva disposició el conjunt d’instruments que permeten l’accés a la informació pública, la consulta de dades obertes i la participació en la presa de decisions polítiques. “El canvi cap a un govern obert és transcendental i un repte vital per a un govern democràtic”, afirma el conseller Raül Romeva.
La campanya també posa el focus en el nou portal web governobert.gencat.cat, l’eina que engloba tots els instruments de govern obert per tal que els ciutadans puguin mantenir-se actius, així com deliberar i participar en el disseny i l’execució de polítiques públiques. El portal presenta els tres grans eixos actius de govern obert: la transparència, les dades obertes i la participació, i és l’espai on la Generalitat de Catalunya publica informació institucional, documentació relativa a la gestió econòmica, a l’acció de govern i la seva normativa, i fa públics els contractes, convenis i subvencions, etc. L’espai també permet que tothom pugui saber què passa a la Generalitat, i facilita i fomenta la participació de la ciutadania en els assumptes públics.
Entra a casa teva es difondrà a partir d’avui i fins al 20 d’octubre als mitjans de comunicació –premsa, televisió i ràdio­– i a les xarxes socials –a través del nou perfil@governobertcat i @exteriorscat. En les imatges gràfiques de la campanya hi apareixen ciutadans i ciutadanes que, en escenaris emblemàtics i reconeguts de la Generalitat, consulten documents i dades públiques.
Switch to mobile version