Autor Economia
23 Octubre 2016 a 15:00

CaixaBank finançarà projectes de pimes i empreses de mitjana capitalització amb 300 milions d’euros

El préstec li concedeix el Ban Europeu d’Inversions

Román Escolano i Gonzalo Gortázar durant la signatura del conveni.

Román Escolano i Gonzalo Gortázar durant la signatura del conveni.

CaixaBank finançarà projectes de pimes i empreses de mitjana capitalització (midcaps) amb un nou préstec de 300 milions d’euros que li ha concedit el Banc Europeu d’Inversions (BEI). A més dels 300 milions facilitats pel BEI, CaixaBank aportarà el mateix import, elevant a 600 milions d’euros el volum total del finançament posat a disposició del sector empresarial. Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Román Escolà, vicepresident del BEI, han rubricat l’acord entre ambdues institucions.

Aquesta línia de crèdit concedida a CaixaBank donarà suport al finançament de projectes d’inversió que es facin en qualsevol país de la Unió Europea, per a midcaps (empreses de fins a 3.000 empleats) i per a pimes (fins a 250 treballadors). El préstec de 300 milions que concedeix el BEI ha de ser utilitzat almenys en un 70% del total per finançar pimes i fins al 30 %en projectes de midcaps. En aquest sentit, la nova línia finançarà projectes d’inversió productiva o circulant de fins a 25 milions d’euros en pimes i de fins a 50 milions d’euros d’inversió en midcaps, principalment, en el sector industrial i de serveis.

Durant la signatura de l’acord, Gonzalo Gortázar va subratllar que CaixaBank seguirà posant “a disposició dels nous projectes de les empreses, els recursos financers necessaris i l’assessorament personalitzat dels especialistes de l’entitat” i va animar a les pimes “a invertir en innovació per internacionalitzar els seus negocis”. Gortázar també va agrair “la tasca clau que fa el Banc Europeu d’Inversions per fomentar l’activitat econòmica i afavorir la creació de nous llocs de treball a Espanya”.

Per part seva, Román Escolà, vicepresident del BEI, va destacar “la importància d’aquesta operació per mostrar que el BEI també arriba als petits empresaris i als joves emprenedors. Aquests préstecs faran possible donar suport a lesstart-ups i a petits negocis que són fonamentals per crear ocupació i fomentar el creixement de l’economia espanyola’”.

Acord amb MicroBank

Paral• lelament, MicroBank també ha signat un acord per donar continuïtat a la seva relació amb el Banc Europeu d’Inversions, amb un nou préstec de 30 milions d’euros destinat a fomentar l’accés al finançament d’emprenedors i microempreses i a la creació de llocs de treball, sobretot entre els joves. Aquest crèdit se suma als ja concedits anteriorment, assolint els 212,5 milions d’euros en total. El finançament del BEI va permetre el 2015 la concessió de 4.739 microcrèdits per un import de 47,6 milions d’euros. Els microcrèdits de la línia BEI compten amb avantatges financeres per als clients que els subscriuen.

MicroBank està participat íntegrament per CaixaBank i és l’únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits.

Operacions amb el BEI

CaixaBank ha intermediat fons del BEI durant els dos últims anys per import de 730 milions d’euros. L’última línia concedida pel BEI a CaixaBank per finançar pimes i midcaps va facilitar la realització de 3.300 operacions per un import d’inversió superior als 450 milions d’euros.

Actualment, CaixaBank manté més de 1.900 milions d’euros en finançament a empreses a través del BEI i 580 milions en garanties a empreses per rebre finançament directe del BEI, el que situa a CaixaBank com un dels bancs més actius del mercat espanyol.

D’aquesta manera, CaixaBank reforça el seu compromís amb el desenvolupament de relacions globals amb Organismes i Multilaterals com una de les vies per augmentar el negoci i la base de clients.

 

Switch to mobile version