Autor Economia
15 Agost 2016 a 10:00

Valoració de PIMEC sobre l’IPC de juliol de 2016

Pimec ipc7.2016

Tenint en compte les dades relatives a l’índex de preus al consum publicades per l’INE (veure :

  • PIMEC considera positiu que la inflació segueixi la seva tendència cap a zero tot i mantenir el signe negatiu a causa d’una contribució positiva dels béns i serveis menys lligats als carburants, però amb uns increments molt reduïts. I que aquesta inflació negativa s’observi al mateix temps que la conjuntura econòmica millora.
  • La patronal destaca que la reducció general de preus hauria d’afavorir la demanda interna i la competitivitat en relació als mercats internacionals, especialment en aquells en què el tipus de canvi no corregeix aquesta millora de competitivitat. De fet, en relació a la Unió Monetària europea, Espanya acumula gairebé un any amb un diferencial negatiu de quasi un punt percentual.
  • Al mateix temps, però, el manteniment d’una inflació subjacent baixa denota una encara certa falta de dinamisme econòmic que precisa de mesures que ajudin a una reactivació més clara.
Switch to mobile version