Autor Economia
12 Juliol 2016 a 15:00

La Diputació de Barcelona avança als Ajuntaments prop de 41 MEUR pendents de la Generalitat

Pagament imminent

conesa_signatura_alta_Generalitat

Foto: Òscar Ferrer

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han signat un conveni a partir del qual la Diputació avançarà, als ajuntament de la demarcació, 40.881.652’94 € del deute que té el departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat. Aquest deute correspon al Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de manteniment i del Fons de Cooperació Local.

Durant la seva intervenció, Conesa ha expressat que «amb lleialtat amb el Govern de Catalunya, posem a disposició els nostres recursos per possibilitar que siguin els ajuntaments els que continuïn garantint els drets socials, els civils i els de benestar de la nostra ciutadania».

A més, la presidenta de la Diputació ha destacat que són «els ajuntaments els que, en els moments més difícils, han estat al costat de les persones». També ha posat en relleu el paper dels governs locals a l’hora de «parar el cop de la crisi, conjuntament amb la Generalitat, amb recursos i mesures extraordinàries».

Finalment, Mercè Conesa ha recordat que, en els darrers anys, els ajuntaments de la demarcació han reduït el deute en un 15%, posant èmfasi amb els que no en tenen i, també, amb l’important percentatge de municipis que estan per sota del 40% del deute.

D’altra banda, Carles Puigdemont ha manifestat que «els països moderns, els que funcionen, són els que han donat més rol al poder local ». En aquest sentit, ha destacat el pes del món local com a eix vertebrador del país, i s’ha mostrat agraït per la complicitat mostrada per les administracions catalanes.

Pagament imminent

Aquest conveni per al desenvolupament del Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local 2016, permetrà que la Diputació de Barcelona faci front, abans del 31 de juliol, a les obligacions reconegudes per part de la Generalitat, que es compromet a cancel·lar el deute abans de finalitzar l’any.

El conveni signat entre les dues parts dóna resposta als problemes de liquiditat dels ens locals, ja que una de les finalitats de la Diputació de Barcelona és garantir els principis de solidaritat i equilibri intermunicipal de la demarcació.

Durant l’acte, que ha comptat amb la intervenció de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, també s’ha signat els convenis amb les diputacions de Girona (15’16 milions d’euros), Tarragona (15’68 milions d’euros) i Lleida (15’90 milions d’euros).

Switch to mobile version