Autor Societat
11 Juliol 2016 a 10:00

Els Premis Nacionals de Recerca arriben a la seva vint-i-setena edició

Les candidatures es poden presentar fins el 30 de setembre

Premis Nacionals de Recerca

Premis Nacionals de Recerca

El Govern de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), han convocat els Premis Nacionals de Recerca (PNR), corresponents a 2016 i que arriben a la seva vint-i-setena edició. Els PNR reconeixen els diversos àmbits de l’activitat investigadora, així com les iniciatives de comunicació científica, de mecenatge científic i de cooperació públicoprivada en projectes de recerca i innovació (R+I) a Catalunya. Els guardons volen fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat catalana l’activitat científica dels investigadors i entitats vinculades al nostre país.
Els premis compten amb 5 categories: Recerca, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, i Partenariat Publicoprivat en R+I. La primera categoria, el Premi Nacional de Recerca, guardona l’investigador del sistema català de recerca que hagi contribuït de manera significativa internacionalment a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials; ciències de la vida i de la salut; enginyeries i tecnologia; i ciències experimentals.
La segona categoria, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, vol estimular i reconèixer l’esforç dels joves investigadors menors de 40 anys que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca.
Aquestes dues categories estan dotades amb 40.000 euros, en el cas del Premi Nacional de Recerca, i de 10.000 euros per al Talent Jove. Així mateix ambdós guardonats reben una peça escultòrica de l’autor Jordi Serra.
El Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva banda, reconeix la millor iniciativa recent de comunicació i divulgació científica de Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i televisió, webs, exposicions, festivals, etc.). La quarta categoria, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, és un reconeixement institucional a les persones, empreses o d’altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per promoure o recolzar un projecte científic a Catalunya.
La cinquena categoria, el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i en l’àmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats de recerca i innovació a Catalunya.
Aquests tres últims guardons (Comunicació Científica; Mecenatge Científic; i  Partenariat Publicoprivat en R+I) no disposen de dotació econòmica i consisteixen en un reconeixement social amb el lliurament de l’escultura de Serra.
Segons les bases dels premis; les universitats, els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories.
La presentació de candidatures cal formalitzar-la, fins al 30 de setembre, mitjançant el web www.fundaciorecerca.cat/premi, on figura tota la informació necessària i les bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les cinc categories dels Premis Nacionals de Recerca.
Switch to mobile version