Autor Economia
11 Juliol 2016 a 15:00

Durant el primer trimestre de 2016 s’han constituït 42 noves cooperatives

Generalitat cooperatives

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va presidir la cloenda de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Cooperatives que organitzen conjuntament la direcció general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa i les federacions de cooperatives per segon any consecutiu.
En l’acte, la consellera ha destacat la contribució de les cooperatives pel desenvolupament sostenible posant especial èmfasi en la creació d’ocupació, que en aquest sector ha augmentat un 4,3% en un any, “només durant el primer trimestre de 2016 s’han constituït 42 noves cooperatives que han creat 142 nous llocs de treball”, ha afirmat. Bassa ha volgut deixar palès que “potenciar les cooperatives és potenciar el treball estable i de qualitat, són empreses que tenen un 81% de contractació indefinida, unes xifres molt superiors d’altres tipus d’empreses”. En aquest sentit, la titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que “hem impulsat ajuts al finançament i a la creació d’ocupació, facilitant la incorporació de socis, la contractació de joves a través dels programes de Garantia Juvenil i  impulsant una línia de finançament per a l’economia social”.
Bassa també ha volgut posar en relleu les cooperatives d’iniciativa social i ha afirmat que “en els sectors de la gent gran, les persones amb discapacitat, el lleure educatiu, les escoles bressol, la inclusió social o la infància en risc, la gestió cooperativa és cada dia més ben valorada i en alguns d’aquests àmbits un 20% dels usuaris són atesos per empreses cooperatives”.
Finalment, la Consellera ha animat als assistents a seguir treballant per augmentar el pes de l’economia social a Catalunya, que actualment suposa un 6% del PIB i ha citat l’estudi realitzat per la Federació de Cooperatives de Treball sobre els usuaris de cooperatives que conclou que un 71% dels consumidors de Catalunya estarien disposats a pagar un preu més alt per un producte que incorpora valors, fet que, segons Bassa “és una prova de que el mercat de l’economia social és creixent”.
Switch to mobile version