Autor Economia
2 Juliol 2016 a 10:00

BBVA i l’ICF activen una línia de finançament per a les comunitats de regants

L’aportació estará dotada de 40 milions d’euros

Línia finançament per comunitats regants // Imatge cedida per Catalunya Caixa

Línia finançament per comunitats regants // Imatge cedida per Catalunya Caixa

BBVA i l’Institut Català de Finances (ICF) facilitaran l’accés al crèdit a les comunitats de regants o altres comunitats d’usuaris d’aigües principalment vinculades al regadiu a Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

El director territorial de BBVA a Catalunya, Christian Terribas i el conseller delegat de l’ICF, Josep-Ramon Sanromà han signat un conveni de col·laboració per tal de cofinançar a parts iguals projectes d’inversió a llarg termini per millorar i modernitzar les infraestructures vinculades als regadius. A la signatura també hi ha assistit el subdirector general d’Infraestructures Rurals de la Generalitat, Antonio Enjuanes.

Fruït d’aquest conveni, BBVA i l’ICF han obert una línia de préstecs per a les comunitats de regants dotada amb 40 milions d’euros, amb una participació a parts iguals de cada entitat, 20 milions d’euros BBVA i 20 milions l’ICF. L’import mínim de finançament per projecte serà de 200.000 euros, a finançar al 50% per ambdues entitats. D’altra banda, BBVA també oferirà el finançament a la resta de projectes que no assoleixin aquest mínim requerit.

Aquesta línia de préstecs s’emmarca en el programa d’ajuts per a les comunitats de regants que promou la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, als quals poden accedir les comunitats de regants i que s’han convocat per a les anualitats del 2016 al 2018. Podran accedir a aquests préstecs totes les comunitats de regants que varen sol·licitar les ajudes de l’ordre ARP/270/2015 de 5 d’agost, del Departament d’Agricultura.

Fins a 131 comunitats de regants catalanes podrien beneficiar-se d’aquest finançament per millorar i modernitzar les seves instal·lacions, optimitzar els recursos i incrementar l’estalvi d’aigua.

Switch to mobile version