Autor Ensenyament
1 Maig 2016 a 18:00

Ensenyament ha rebut 66.888 sol·licituds de preinscripció a P3

S’havien ofert 75.940 places

Nens i nenes a l'escola // Imatge extreta del web Gencat.cat

Nens i nenes a l’escola // Imatge extreta del web Gencat.cat

El Departament d’Ensenyament ha rebut 66.888 sol·licituds de preinscripció per al curs de P3, que suposen un total de 9.052 peticions menys que les places que el Departament ha ofert inicialment, que han estat un total de 75.940 a tot Catalunya. Ensenyament ha tingut en compte en aquesta oferta la reducció de ràtio d’acord amb les necessitats dels centres d’alta complexitat.
En termes generals, a tots els Serveis Territorials hi ha hagut una disminució de sol·licituds a P3, amb una davallada del 5,4% respecte a les sol·licituds que es van rebre el curs 2015-16.
Tot i la disminució general a P3, el comportament ha estat desigual arreu del territori. Hi ha hagut municipis on la demanda de P3 ha incrementat d’acord amb la previsió inicial, per exemple a Barcelona s’han incrementat les peticions de plaça als centres públics. I la concertada ha tingut un comportament similar al d’anys anteriors.
El fet que el Departament d’Ensenyament hagi establert prèviament uns criteris objectius de programació en el procés de preinscripció, que es poden utilitzar tant en el cas d’un increment de demanda com en el de davallada, permet que es pugui actuar de la mateixa manera a tot Catalunya.
Aquests criteris de programació a P3 han estat els següents:
–  programar l’oferta inicial en base a la ràtio 25,
–  reduir les ràtios dels centres en entorns d’alta complexitat a 22 acordant-la amb cada centre i municipi,
–  evitar l’estigmatització de les escoles en entorns desafavorits,
–  vetllar per a la continuïtat de tots els projectes educatius de les escoles
–  donar el màxim d’oportunitats a les famílies.
El calendari, tal com marca la RESOLUCIÓ ENS/505/2016, de 25 de febrer, per la qual s’aproven les normes de preinscripció i matrícula d’alumnes als centres del Servei d’Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2016-2017 preveu que el dia 17 de maig es publiqui l’oferta final dels ensenyaments obligatoris, que inclouran tots els ajustaments respecte a l’oferta inicial i les famílies coneixeran el centre assignat el dia 20 de maig
i el període de matrícula serà del 13 al 17 de juny.
Switch to mobile version