Autor Economia
23 Maig 2016 a 16:00

Baiget assegura que la reinversió d’empreses estrangeres a Catalunya demostra la confiança exterior en el país

Hi ha registrades 6.400 multinacionals establertes a Catalunya

Jordi Baiget // Imatge cedida per la Generalitat

Jordi Baiget

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que la reinversió d’empreses estrangeres a Catalunya demostra la confiança exterior en el país. El conseller ho ha dit en el marc de la presentació de l’informe del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), que apunta que el 72,2% de la inversió rebuda entre el 2008 i el 2014 és d’ampliacions de capacitat productiva ja existent.
Baiget ha subratllat: “Les empreses venen a Catalunya a invertir perquè volen obtenir un retorn, i si decideixen reinvertir és perquè els hi ha anat bé explicant que la inversió estrangera és una mesura, al final, de la competitivitat d’un país”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que la inversió estrangera –que a Catalunya es vehicula a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment– va situar-se l’any passat en els 4.783 milions d’euros, amb un creixement del 57,8% respecte el 2014, segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat. En referència als 21 anys d’inversió estrangera que analitza l’informe, el titular d’Empresa i Coneixement ha destacat que el flux d’inversió ha estat constant al marge de la situació econòmica de cada moment.
El conseller ha remarcat: “Quan preguntes a les empreses estrangeres perquè inverteixen a Catalunya, el 19,5% explica que ho fa per la qualificació dels professionals”, posant en valor el sistema formatiu del país. Baiget ho ha contraposat amb el 5% dels inversors que es decanten per Catalunya pels costos baixos: no és ni de bon tros un dels factors rellevants que justifiquen les inversions al nostre país, ha assegurat. D’altra banda, el conseller d’Empresa i Coneixement ha valorat molt positivament que la destinació principal d’aquestes inversions estrangeres és la indústria, subratllant que Catalunya és un país amb vocació industrial i ho vol continuar sent.
Baiget ha explicat que, segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha registrades 6.400 multinacionals estrangeres establertes a Catalunya. Ha posat per exemple que el 80% de les empreses del Japó, el 73% de les d’Itàlia o el 85% de les del Canadà ubicades a l’Estat espanyol estan tenen presència a Catalunya.
.
Switch to mobile version