Autor Societat
5 Abril 2016 a 10:00

A Sabadell es redueix l’atur en 229 persones

Baixada de l’atur a Catalunya

Josep Ginesta // Imatge cedida per la Generalitat

Josep Ginesta // Imatge cedida per la Generalitat

L’atur al Vallès Occidental es situa en 65.366  persones. A Sabadell es redueix en 229 persones, situant-se en 15.768, i a Barbera del Vallès ha estat de 31 situant-se en 2.390 persones, a Castellar també es redueix i es situa en 1.398. Pel que fa a Sant Quirze també s’ha reduït i es situa en 870 persones.

Durant el mes de març s’han formalitzat 227.813 contractes a Catalunya. Entre els quals un 15% són indefinits i un 85% temporals. El nombre d’aturats es situa en 499.991  persones a Catalunya.

Catalunya ha registrat un descens de l’atur registrat de 10.246 persones el mes de març (-2%), el que deixa el nombre de persones en atur en 499.991, una xifra que no s’aconseguia des de juliol de 2009.

 
El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, afirma: “Les persones s’estan incorporant al mercat de treball en condicions de precarietat, amb inestabilitat en els seus contractes, salaris per sota del que seria esperable, molt lluny del model de relacions laborals i del mercat de treball que s’ha fixat aquest Govern”
Ginesta subratlla que a Catalunya s’ha reduït un 50% més l’atur que a Espanya en termes interanuals el que ens fa creure que l’estabilitat política del Govern de la Generalitat, a ple rendiment, ajuda a  que hi hagi una millor recuperació de l’ocupació a diferència del que passa a Espanya on la inestabilitat política els porta més dificultats en ocupació, contractació i inversions.
El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social ha pujat en 31.833, el que implica que ara hi ha 3.092.230 persones afiliades a Catalunya
En termes interanuals, la baixada de l’atur registrat a Catalunya és de 71.664 persones (-12,5%). Aquest descens indica que el país ja ha completat 33 mesos consecutius de disminució de l’atur registrat des d’un punt de vista interanual.
A més, el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social ha pujat en 31.833 (+1,04%), el que implica que ara hi ha 3.092.230 persones afiliades a Catalunya. En termes interanuals, s’ha produït un increment de 110.759 persones, el que significa un augment del 3,71%.
El secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha valorat les xifres de l’atur dient que trenquem la barrera del mig milió de persones en atur però volem trencar el mur de la precarietat.
Josep Ginesta ha afegit: “Les persones s’estan incorporant al mercat de treball en condicions de precarietat, amb inestabilitat en els seus contractes, salaris per sota del que seria esperable, molt lluny del model de relacions laborals i del mercat de treball que s’ha fixat aquest Govern”.
 
D’altra banda, Ginesta ha subratllat el fet que a Catalunya s’ha reduït un 50% més l’atur que a Espanya en termes interanuals el que ens fa creure que l’estabilitat política del Govern de la Generalitat, a ple rendiment, ajuda a  que hi hagi una millor recuperació de l’ocupació a diferència del que passa a Espanya on la inestabilitat política els porta més dificultats en ocupació, contractació i inversions.
Josep Ginesta ha denunciat: ” El fracàs estrepitós de les modalitats de contractació de formació i de pràctiques adreçades als joves, la qual cosa demostra clarament el fracàs de les polítiques estatals per les franges d’edat més joves”.
 
En aquest sentit, el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha afirmat que la lluita contra l’atur només la podem fer si tenim eines d’Estat amb competències legislatives per regular les modalitats de contractació; sobirania dels recursos per fer polítiques actives adequades al nostre mercat de treball i polítiques estructurals de país que permetin crear més llocs de treball.
 
Dades de l’atur registrat del mes de març de 2016
Per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys ha baixat de 1.264 (-3,6%) respecte el febrer, situant el nombre total de joves aturats en 33.437. Pel que fa a les persones de 25 anys o més, hi ha 8.982 persones aturades menys (-1,9%) que el mes anterior, deixant la xifra total de desocupats en 466.554.
Per sexes, l’atur ha baixat el març en 5.373 persones en el cas dels homes (-2,2%) i en 4.873 (-1,8%) en el cas de les dones, situant la xifra total d’aturats de cada gènere en 233.818 i 266.173 respectivament.
 
L’atur de març ha baixat al de la Construcció, Indústria, Serveis i Agricultura. En canvi, ha pujat a Sense Ocupació Anterior. Construcció (-1,1% i 572 aturats menys); Indústria (-2% i 1.281 aturats menys); Serveis (-2,4% i 8.313 aturats menys). Agricultura (-1,1% i 149 aturats més).
 
Per demarcacions, l’atur registrat del mes de març ha baixat a totes. Respecte al mes anterior la baixada és de 3.912 (-1%) a Barcelona; 433 (-1,6%) a Lleida; 3.214 (-5,2%) a Tarragona; i 2.687 (-5,5%) a Girona.
En el capítol d’afiliacions a la Seguretat Social, el mes de març ha pujat en 31.833 persones (+1,04%) respecte del mes passat, i ha augmentat de 110.759 persones (+3,71%) en termes interanuals. En aquests moments, hi ha 3.092.230 persones afiliades a la Seguretat Social a Catalunya.
Switch to mobile version