Autor Ensenyament
1 Abril 2016 a 11:00

L’associació de Personal de “la Caixa” (laSoci) ha col·laborat amb el Projecte Coach

Liderat per Fundació Èxit

La Caixa- coaching

L’Associació de Personal de CaixaBank participa en el projecte Coach, que lluita contra l’atur juvenil i l’abandonament escolar que, segons les dades de Fundació Èxit, el 74% dels joves aproven el curs i el 85% esclareix a que vol dedicar el seu futur. Una empleada de CaixaBank a Sabadell participa en la darrera edició donant el seu suport de mentoring a joves en risc d’exclusió social.

La professional de l’entitat, ha aportat la seva labor i experiència amb l’objectiu de millorar l’ ocupabilitat dels joves a través del coaching (entrenament personalitzat i confidencial) i del mentoring (desenvolupament de les aptituds d’acord amb el potencial). És una iniciativa que busca millorar la integració escolar, i de retruc, laboral, dels joves d’ entre 16 i 19 anys en situació vulnerable, amb experiències d’abandonament escolar a través dels mètodes de coaching i mentoring

Aquesta és la segona edició del projecte amb participació de l’Associació de Personal de “la Caixa” . L’any passat amb mentors a Saragossa, Madrid i Barcelona i enguany, repetiran a Saragossa, Madrid i Barcelona i s’obriran edicions a Sevilla, Palma.

El projecte està dirigit a entitats que demostren una sensibilitat social i volen involucrar els seus membres en una acció solidària concreta durant un temps limitat. La Fundació Èxit (www.fundacionexit.org) s’encarrega de formar als membres d’aquestes entitats, entre les quals la Soci, perquè puguin ser els coachs d’aquests joves.

D’aquesta manera, el jove té l’oportunitat de conèixer el món de l’empresa per dins, i pot ser també que hi descobreixi la seva vocació. La idea és motivar-lo perquè continuï la seva formació professional. D’altra banda, la relació amb aquests joves també enriqueix els formadors, que poden aprendre moltes coses i alhora els obliga a activar noves competències i habilitats de comunicació, de lideratge, etc.

L’Associació ha acollit aquest projecte dins el Pla d’Acció Social, donant la possibilitat als associats de posar els seus coneixements professionals al servei de col·lectius com els joves en risc d’exclusió que necessiten de suport per poder continuar estudiant i trobar feina de qualitat.

En aquest sentit, el Projecte Coach s’engloba justament en el conjunt d’activitats que, sota l’epígraf prou explicatiu “compartir el talent”, del qual també en formen part el certamen literari Mira’m als ulls, les sessions d’Internet per a la gent gran o el programa E.F.E.C. d’educació financera a les escoles de Catalunya

Switch to mobile version