Autor Societat
19 Abril 2016 a 10:00

La Fundació Catalana de l’Esplai compleix 20 anysMercè Conesa també va assistir a l’acte

Mercè Conesa també va assistir a l’acte

Fundaesplai // Imatge cedida per la Diputació

Fundaesplai // Imatge cedida per la Diputació

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) compleix 20 anys i ho ha celebrat aquest cap de setmana al Parc del Castell de Montesquiu amb l’assemblea #Agofedesplai que va reunir més de 400 monitors d’arreu de Catalunya. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va participar dissabte a l’acte commemoratiu central, recordant que aquest país aporta valor quan treballem plegats des del respecte i la diversitat, com ho fan els esplais.

També han intervingut a l’acte la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, el president de la Fundació Catalana de l’Esplai, Josep Gassó, el president de la Federació Catalana de l’Esplai, Marc Alcaraz, i l’alcaldessa de Montesquiu, Elisabeth Ferreres. Tots ells han valorat, com Conesa, en els esplais la capacitat de treballar junts i els valors que promouen entre els més joves. La presidenta de la Diputació va reiterar que l’infant és el ciutadà del futur i els esplais són una peça clau en la seva formació i acompanyament emocional.

La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) està vinculada a la Federació Catalana de l’Esplai, entitat sense afany de lucre creada també el 1996 que impulsa el reconeixement social i educatiu dels centres d’esplai i n’articula dinàmiques territorials a través del treball en xarxa. Actualment, aquesta federació aplega l’acció de 84 centres d’esplai i projectes d’educació en el lleure de 44 municipis d’arreu de Catalunya, sobretot de les comarques de Barcelona. La seva tasca té incidència en més de 13.000 infants i joves participants, i prop de 1.500 monitors i monitores.

Mercè Conesa va explicar: “La Diputació de Barcelona té actualment dos convenis amb la Fundació Catalana de l’Esplai” un dels quals, amb un finançament de 120.000 €, “promou, dóna suport i difon les activitats de lleure educatiu i del teixit associatiu, i garanteix l’accés a les activitats d’estiu dels infants i adolescents en situació de pobresa, perquè cap família en quedi exclosa”. L’altre conveni regula la gestió del camp de treball d’arqueologia al conjunt monumental de Montgròs, al Brull, propietat de la corporació.

Enguany se celebren també els aniversaris de diversos esplais: els més veterans, amb 45 anys, són l’Esplai Mowgli (Cornellà de Llobregat), l’Esplai Can Serra (l’Hospitalet de Llobregat) i l’Esplai Els Cargols (Subirats); els segueixen l’Esplai Tricicle (Sant Joan Despí, 30 anys), l’Esplai Giravolt (Masquefa, 20 anys), l’Esplai Picapins (Aiguafreda, 15 anys), l’Esplai Marcianet (Sant Bartomeu del Grau, 15 anys), l’Esplai Fontsanta (Cornellà de Llobregat, 10 anys), l’Esplai Salsa Jove (Girona, 10 anys) i l’Esplai Riu Roig (Rubí, 5 anys). Molts representants d’aquests grups han tingut l’oportunitat avui de bufar espelmes pels seus respectius aniversaris.

Switch to mobile version