Autor Societat
14 Abril 2016 a 14:00

Conesa presenta un ajut extraordinari per cobrir les sol·licituds de beques menjador

L’ajut és de 200.000 euros

Mercè Conesa

Mercè Conesa

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha presentat a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental un ajut extraordinari de 200.000 euros per cobrir les sol·licituds de beques menjador a la comarca. Durant l’acte, Conesa ha destacat el suport d’aquesta corporació a les administracions locals per a que puguin afrontar de forma més sòlida la demanda de beques menjador. Amb la concessió d’aquest ajut, ha afegit, «Atenem la demanda de molts alcaldes de la comarca, que han fet un sobreesforç per a no deixar famílies desateses”.

Es podran beneficiar d’aquests 200.000 euros tots els ajuntaments que hagin aportat recursos propis a finançar beques menjador, segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Vallès Occcidental, Ignasi Giménez Renom. Renom també ha celebrat el canvi de criteris en l’atorgament de beques anunciat per la Generalitat de Catalunya, que afavorirà, ha dit, un repartiment més just.El Vallès Occidental és, juntament amb el Baix Llobregat, una de les comarques que més atenció rep de la Diputació de Barcelona en matèria de beques menjador. Segons ha explicat la presidenta de la corporació, Mercè Conesa. Ha afegit: “Són dues comarques on la qüestió de les beques menjador ha estat especialment delicada, per nombre d’habitants i per població en edat escolar. Estem atents i hi treballem intensament”.

La Diputació de Barcelona ha cobert el finançament de les partides de beques menjador dels municipis del Vallès Occidental amb 820.000 euros entre el 2012 i el 2015. En el conjunt de la demarcació de Barcelona, aquestes partides han sumat gairebé 4,6 milions d’euros.

A banda d’ajuts puntuals, com aquests 200.000 euros al Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Diputació de Barcelona dóna suport en l’àmbit de les beques menjador a tots els municipis de la demarcació a través d’altres instruments:

Programa complementari de cohesió social, atorgat el 2015. Adreçat a municipis i a consells comarcals, està dotat amb 25 milions d’euros. Preveu ajuts, entre d’altres, “per a l’alimentació infantil, higiene i lactància”

-Ajuts de l’Àrea d’Atenció a les Persones destinats a finançar els serveis socials municipals. Adreçats a tots els municipis de la demarcació excepte la ciutat de Barcelona. Els ajuntaments poden destinar una part de l’ajut a finançar les beques menjador de l’ensenyament obligatori. La dotació és d’11 milions d’euros entre el 2015 i el 2016.

Fons de prestació de suport al servei de menjador. Està destinat exclusivament a les escoles bressol de titularitat municipal i el canalitza la Gerència de Serveis d’Educació. El 2015 es van atorgar 1,5 milions d’euros.

Switch to mobile version