Autor Societat
13 Abril 2016 a 18:00

Caixabank i IBM impulsen la primera aplicació de computació cognitiva

IBM Watson complementa el servei de l’entitat financera en quan l’expansió internacional

IMB Watson // Imatge cedida per CaixaBank

IMB Watson // Imatge cedida per CaixaBank

CaixaBank i IBM (NYSE:IBM) han implantat amb èxit el primer desenvolupament basat en el sistema de computació cognitiva IBM Watson en castellà. La solució tecnològica permetrà a l’entitat presidida per Isidre Fainé, i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, potenciar l’assessorament als clients empresa en l’àrea de comerç exterior.

El projecte suposa una fita tecnològica del sector financer, ja que es tracta de la primera aplicació de computació cognitiva IBM Watson que impulsa una entitat bancària a Espanya.

L’equip d’especialistes de comerç exterior de CaixaBank ha entrenat IBM Watson perquè el sistema pugui respondre preguntes i dubtes tècnics relacionats amb l’àrea de negoci. IBM Watson complementa el servei que ofereix CaixaBank d’acompanyament a l’expansió internacional de les empreses, que inclou també 85 gestors especialitzats i una xarxa de 23 oficines operatives i oficines de representació que ofereixen cobertura a 56 països i tramiten operacions en 127 països.

Aplicació per l’assessorament en comerç exterior

A CaixaBank, IBM Watson ajudarà els gestors especialistes en comerç exterior que puguin accedir, de manera més ràpida, a una gran quantitat d’informació especialitzada, i puguin resoldre dubtes dels clients de manera immediata. La solució és especialment apta per l’àrea de negoci de comerç exterior, sobre la qual hi ha disponible un enorme corpusde normatives de comerç, regulacions específiques dels països, normativa interna, etc.

Aquest projecte és la culminació de la feina de CaixaBank i IBM per ensenyar l’IBM Watson a entendre l’espanyol. CaixaBank, enginyers d’IBM Espanya i investigadors dels laboratoris d’I+D+i d’IBM Research a Irlanda i Estats Units han treballat conjuntament per transformar conjuntament tant els algoritmes i components interns del motor de reconeixement del llenguatge natural d’IBM Watson, com els algoritmes d’aprenentatges (machine learning), que constitueixen la base del sistema cognitiu i li permeten aprendre de les interaccions amb usuaris.

A més, IBM Watson ha estat entrenat pels experts de negoci de CaixaBank perquè pugui aprendre la terminologia de l’especialitat i respongui de manera adequada a les necessitats específiques de CaixaBank. Addicionalment, s’ha treballat amb el suport del Digital Transformation LAB-IBM Studio per millorar l’experiència de l’usuari i facilitar la interacció.

El director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, ha afirmat: “CaixaBank ha estat sempre un banc pioner en l’utilització de les tecnologies més modernes per donar servei als clients i avançar en el nivell de qualitat que oferim”. A més, afegeix: “En aquesta ocasió, l’aplicació de la computació cognitiva a través d’IBM Watson ens ha permès reforçar l’assessorament que oferim als nostres clients empresa, alhora que facilitem als gestors centrar-se en l’atenció al client i disposar d’eines avançades que els donin respostes immediates”.

“IBM Watson continua transformant la forma en la que treballem i vivim. La seva capacitat per ajudar l’ésser humàa ser més eficient en tasques intel·lectuals que requereixen del coneixement i anàlisi d’un gran volum de dades complexes, significarà –significa ja- un abans i un després en l’àmbit de les tecnologies de la informació. CaixaBank, una vegada més, és pionera en l’aplicació de tecnologies disruptives en l’àmbit bancari. Per IBM suposa un orgull que CaixaBank sigui la primera entitat del món que realitza una implantació d’aquest tipus en espanyol”, afirma Alfred Escala, vicepresident d’indústries i desenvolupament de negoci d’IBM Espanya, Portugal, Grècia i Israel.

IBM Watson i la computació cognitiva

IBM Watson és una pionera tecnologia cognitiva que ha obert una nova era de la computació. IBM Watson no es programa com els ordinadors actuals, sinó que entén el llenguatge natural de les persones, és capaç de contestar preguntes complexes a partir de la seva potent capacitat d’anàlisi de grans volums de dades estructurades (en bases de dades) i no estructurades (en llibres, blocs, xarxes socials, articles de premsa, vídeos, imatges, etc.) i, a més, aprèn de l’experiència. Concebut per col• laborar, interaccionar i ampliar la capacitat intel·lectual de les persones, IBM Watson és capaç de processar la informació més com un humà que com una màquina.

 

Switch to mobile version