Autor Opinió
5 Març 2016 a 11:00

L’Ajuntament recupera la gestió directa del servei de grua municipal … però els treballadors se’n van al carrer

Grua Sabadell

Servei de Grua municipal de Sabadell // Imatge de l’usuari o.moreno_112 a de Flickr

Així és. Des de l’1 de març la grua municipal torna a ser gestionada íntegrament per l’Ajuntament. Recordem que des de setembre de 2011 una empresa contractada per l’Ajuntament ho venia fent. Aquesta concessió administrativa s’acabava l’any passat i després d’una pròrroga, finalment, i com s’havia anunciat, s’ha recuperat la gestió directa del servei. Fins aquí tot correcte, si no fos perquè el resultat de tot aquest procés és que onze treballadors que feien aquest servei se’n van al carrer acomiadats per l’empresa, mentre que paral·lelament l’Ajuntament de Sabadell contracta pel procediment d’urgència tres operaris per fer de xofers de la grua.

La UGT manifesta el seu desacord amb el procediment utilitzat per l’Ajuntament que ha comportat l’acomiadament d’onze treballadors, que es podia haver evitat perfectament. Els 8 gruistes i 3 inspectors que deixen de prestar servei, han estat substituïts per tres treballadors contractats a través del SOC i pel procediment d’urgència. Però això no és tot. Com no es pot mantenir el servei amb només tres treballadors, s’han afegit agents de Policia Municipal, fins que no es concreti la borsa de treball d’operaris que està prevista. El resultat és que els agents de Policia que haurien d’estar desenvolupant les seves funcions operatives en el carrer, estan en el servei de grua. I després, es clar, ens diuen que no hi ha suficients efectius per fer determinats serveis. De veritat, no hi havia una altra forma de fer les coses?

La UGT ha manifestat repetidament (i hem reclamat) que l’Ajuntament recuperi la gestió directa dels serveis externalitzats. Però això no es pot fer de qualsevol manera ni al preu de deixar pel camí treballadors que podrien haver estat absorbits pel propi Ajuntament, i que ara es trobaran a l’atur

Secció sindical UGT Ajuntament Sabadell

Switch to mobile version