Autor Opinió
11 Març 2016 a 13:00

Josep Ayuso, que declararà al mes d’abril al Jutjat d’Instrucció número 4, dona explicacions sobre la seva actuació a Can Alzina

Josep Ayuso

Josep Ayuso en una imatge d’arxiu // Foto: Àlex Callao

 

Josep Ayuso declararà a l’abril davant del jutjat per donar explicacions sobre els expedients oberts a Can Alzina mentre era regidor d’Urbanisme Ayuso afirma que va ser mentre ell era regidor d’Urbanisme quan es van inciar els expedients de disciplina urbanística

El regidor Josep Ayuso declararà al mes d’abril al Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell per donar explicacions sobre la seva actuació sobre la finca de Can Alzina mentre era regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament, l’any 2014. Ayuso ha estat citat en qualitat d’investigat en aquest expedient, que va ser iniciat a instàncies d’un denúncia de l’Entesa per Sabadell, just quan Ayuso va ser nomenat candidat a l’alcaldia i responent a una voluntat política de desprestigi i atac a l’aleshores candidat.

Ayuso va ser regidor d’Urbanisme des del març de 2013 fins l’abril de 2014. Al llarg d’aquests poc més de 12 mesos, va abordar l’expedient de Ca n’Alzina iniciant la tramitació de 6 expedients de disciplina urbanística per tal que la propietat regularitzés aquells aspectes que no s’adequaven a la normativa vigent. Fins i tot va ordenar el precinte, per part de la Policia Municipal, d’alguna de les instal.lacions de la propietat.

Paral.lelament, en aquest període, el govern de Sabadell va iniciar la tramitació d’un Pla Especial per tal de poder reordenar i regularitzar totes aquelles actuacions que s’havien fet durant els últims 30 anys en aquella finca. Aquest Pla Especial obligava la propietat a regularitzar els aspectes que no s’adequaven a la normativa i preveia també l’enderroc de totes aquelles instal.lacions i construccions que estaven fora de normativa. Evidement, aquestes construccions s’havien fet amb anterioritat a la responsabilitat d’Ayuso com a regidor d’Urbanisme. Quan Ayuso va arribar a la regidoria i va ser coneixedor de l’existència de diferents actes d’inspecció, el regidor va actuar amb diligència i va incoar fins a 6 expedients de disciplina urbanística requerint a la propietat el cumpliment de la normativa vigent.

Josep Ayuso s’ha mostrat avui “disposat, com ho he estat sempre, a col.laborar amb la justícia per aclarir totes les actuacions realitzades a l’entorn de Can n’Alzina. Vull destacar que va ser durant la meva etapa com a regidor d’Urbanisme quan es van inciar els expedients de disciplina urbanística i vaig afrontar aquest expedient amb la voiuntat d’aclarir qualsevol punt. Val a dir que estem parlant de tramits administratius, que no van ser compartits per l’Entesa per Sabadell i que va decidir judicialitzar aquesta qüestió. No té res a veure amb cap tema de corrucpió com potser es voldrà fer creure des d’algun partit polític. Es tracta d’una utilització política de la justícia i com a advocat crec que aquest no és el camí per fer política a la nostra ciutat. Anant a declarar tinc l’oportunitat d’explicar davant del jutge el que ja coneix l’Entesa per Sabadell i que hem explicat reiteradament, en el seu moment, en Comissions Informatives, Juntes de Portaveus, Juntes de Govern i Plens Municipals. Aquestes eren les formes de l’Entesa durant els 16 anys que van ser a l’oposició

Switch to mobile version