Autor Societat
17 Març 2016 a 14:00

Barcelona Catalonia estarà present a Mipim

Gràcies a la reactivació del sector immobiliari i logístic a Barcelona i Catalunya

Barcelona Catalonia a Mipim // Imatge cedida per la Generalitat

Barcelona Catalonia a Mipim // Imatge cedida per la Generalitat

La reactivació del sector immobiliari i logístic a Barcelona i Catalunya és un fet, i Barcelona Catalonia estarà un any més present a Mipim amb l’objectiu de presentar de nou als inversors internacionals els seus projectes en aquests àmbits. Mipim se celebra del 15 al 18 de març, al Palais des Festivals de Cannes (França). És una de les principals trobades del sector a Europa, i enguany es preveu la participació de 2.450 expositors de 89 països, 4.800 inversors i 21.400 visitants.
Les operacions d’inversió immobiliària a Barcelona i a Catalunya l’any 2015 van batre rècords històrics i es van situar al voltant dels 2.000 milions d’euros, segons conclou un estudi elaborat per la consultora immobiliària Aguirre Newman, que també apunta que la tendència es mantindrà al llarg d’aquest 2016. La xifra d’inversió assolida suposa un 43% més que l’any anterior. D’altra banda, l’estudi destaca que un 85% de la inversió que s’ha fet a Barcelona ha arribat de la mà del capital internacional.
 
Primera regió del sud d’Europa per invertir-hi
El Financial Times veu Catalunya com la millor regió del futur del sud d’Europa 2016/17 segons el seu últim informe sobre els llocs europeus més atractius per a les inversions futures. I Barcelona se situa en el primer lloc del continent en polítiques i estratègia d’inversió estrangera directa (FDI).
Amb aquest escenari, la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, i l’Ajuntament de Barcelona aposten per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics a Catalunya, especialment a l’àrea metropolitana de Barcelona, així com l’oferta logística més important entorn del Corredor Mediterrani, amb unes plataformes logístiques intermodals estratègicament ubicades per liderar aquest sector. Entre els projectes que es poden veure a l’estand del Barcelona Catalonia també destaquen el 22@, Eix Besòs, Sagrera, Marina del Prat Vermell, Pla Delta i Parc de l’Alba, aquest darrer amb 1,5 milions de m2 de sostre disponibles per a diversitat d’activitats econòmiques, en una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa.
Barcelona Catalonia aposta per un model urbanístic més just, més eficient i més sostenible. Un model que posa en valor la rehabilitació com una eina per abordar desigualtats socials i millorar la qualitat de vida, i com una estratègia per iniciar la transició energètica que ha de permetre reduir la dependència dels combustibles fòssils, disminuir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i disminuir les emissions de contaminants atmosfèrics.
Barcelona Catalonia participarà, com cada any, en diversos fòrums i actes, entre els quals destaca la presentació del projecte Campus-Diagonal Besòs pel director de la Fundació b-TEC, Jordi Bosch, en el marc del Mipim Innovation Forum; o la conferènciaUna logística eficient per a una Europa competitiva, que oferirà el director general de Cimalsa, Isidre Gavín. La presència institucional es veu reforçada per la participació conjunta a Mipim de diferents socis privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya.
Switch to mobile version