Autor Societat
26 Febrer 2016 a 12:00

Protecció Civil de la Generalitat posa en Alerta el pla NEUCAT

Per la previsió de nevades de dissabte

temps

Foto. Paquita Vallbé

Segons l’SMC, durant el matí de demà dissabte la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.000 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l’episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres.

 A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat de què s’acumulin més de 5cm per sobre dels 600 metres és molt alta (4 sobre 6); mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya.

 Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones on és previst que nevi, i extremar les precaucions al volant i en les activitats a l’aire lliure. Cal portar cadenes i saber com es posen. En el moment de la nevada, si és abundant o acumula gruixos de neu, cal evitar la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i evitar el col·lapse. Tots els consells davant les nevades els trobareu a http://interior.gencat.cat/nevades

 Es recomana molta prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat, portar el vehicle preparat amb cadenes, telèfon mòbil amb bateria, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric; i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit i consultar les incidències viàries al seu webhttp://cit.transit.gencat.cat/cit/AppJava/views/incidents.xhtml o al Twitter @transit.

 A més, amb la baixada de temperatures, recordeu assegurar-vos del bon funcionament d’aquells aparells i sistemes de calefacció per tal d’evitar accidents.

Switch to mobile version