Autor Societat
6 Febrer 2016 a 16:00

L’ARC presenta 6 projectes catalans al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus

El veredicte del jurat es farà públic l’11 de maig

 

Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

 

 

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat sis projectes catalans al VII Premi Europeu de la Prevenció de Residus, que es donarà a conèixer el pròxim mes de maig a Brussel·les. La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de les activitats amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre passat, l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La VII Setmana Europea de la Prevenció de Residus es va dur a terme en 33 regions, gràcies a la participació de 39 organitzadors, i es van realitzar 12.035 activitats arreu d’Europa, 926 de les quals, a Catalunya.

Els candidats presentats per l’Agència de Residus en les diferents categories són:

 

  • Administracions: L’Ajuntament de Tiana,amb la candidatura A Tiana, reduïm residus, pel conjunt d’accions orientades a promoure la desmaterialització i prevenció de residus en diferents sectors i públics en el marc del seu Pla Local de Prevenció.

 

  • Associacions: ONG Nutrició Sense Fronteres,amb el projecte Barcelona comparteix el menjar, que estableix un circuit de recollida dels recursos alimentaris cuinats recuperats de 15 hotels i 17 empreses alimentàries de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a 16 entitats de distribució d’aliments a persones en situació de risc d’exclusió social abans de malbaratar-los.

 

 

  • Empresa: Càtering Campos Estela,amb el projecte Vespa & Vispa, per fomentar la desmaterialització amb l’ús de bicicletes fetes amb peces reutilitzades procedents d’altres en desús i per promoure la mobilitat sostenible entre els infants.

 

  • Ciutadans: Mar Gargallo,amb l’acció altruista Give Box Barcelona, d’expositors dissenyats i fabricats amb criteris d’ecodisseny per promoure i allargar la vida útil d’objectes quotidians.

 

  • Altres: Fira Internacional de Barcelona,per la gestió de l“Smart City Expo World Congress, towards 0 waste, amb l’estratègia integral centrada a reduir la generació de residus, promoure la desmaterialització, la reutilització i la recollida selectiva de tots els elements emprats.

 

El veredicte del jurat del Premi, que està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic el dimecres 11 de maig de 2016.

 

 

 

Switch to mobile version