Autor Cinema, teatre i televisió
5 Febrer 2016 a 16:00

El renacido

El renacido (The revenant)

El renacido (The revenant)

Aquesta setmana s’estrena als cinemes el nou film de Iñárritu El renacido, el nou film protagonitzat per Cate Blanchett Carol, el thriller espanyol Reverso i la segona part del  documental Informe General II – El nuevo rapto de Europa.

EL RENACIDO

AVENTURES. Dirigida per: Alejandro González Iñárritu. Repartiment: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson

Any 1823. En les profunditats de l’Amèrica salvatge, l’explorador Hugh Glass participa al costat del seu fill mestís Hawk en una expedició de trampers que recol·lecta pells. Glass resulta greument ferit per l’atac d’un ós i és abandonat a la seva sort per un traïdor membre del seu equip, John Fitzgerald. Amb la força de voluntat com la seva única arma, Glass haurà d’enfrontar-se a un territori hostil, a un hivern brutal i a la guerra constant entre les tribus de nadius americans, en una cerca implacable per aconseguir venjar-se.

CAROL

ROMÀNTIC. Dirigida per: Todd Haynes. Repartiment: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson

Nova York, anys 50. Therese Belivet és una jove dependenta d’una tenda de Manhattan que somia amb una vida millor quan un dia coneix a Carol Aird, una dona elegant i sofisticada que es troba atrapada en un matrimoni infeliç. Entre elles sorgeix una connexió immediata que anirà fent-se més intensa i profunda, canviant la vida d’ambdues per sempre.

REVERSO

THRILLER. Dirigida per: Carlos Martín. Repartiment: Iván Hermés, Raúl Mérida, Elena Ballesteros

Alex i Marcos són dos germans que no es veuen des de fa anys. Tots dos amaguen un secret. Un joc mortal que gairebé va acabar amb la vida d’Alex l’última vegada que van estar junts. Aquesta nit és el moment de la revenja.

INFORME GENERAL II – EL NUEVO RAPTO DE EUROPA

DOCUMENTAL. Dirigida per: Pere Portabella

Pere Portabella proposa la segona part d’un dels seus títols històrics, el “Informe general sobre algunes qüestions d’interès per a una projecció pública”, que en 1976 treia el cap a l’inici del procés de transició política després de la mort de Franco. Aquest segon “informe” es realitza en el marc d’una greu crisi sistèmica, d’ordre cultural, economicofinancer, polític i energètic. Però sobretot constata com sorgeix de la crisi un nou protagonisme ciutadà, que consisteix en una recuperació de la política per la gent comuna.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version