Autor Cinema, teatre i televisió
26 Febrer 2016 a 16:00

Brooklyn

Brooklyn

Brooklyn

Aquesta setmana s’estrena als cinemes dos films irlandesos nominats a Millor Pel·lícula als Oscar La habitación i Brooklyn. S’estrena també la comèdia romàntica nacional Tenemos que hablar, el drama nacional La decisión de Julia i  el film de terror americà El bosque de los suicidios.

BROOKLYN

DRAMA. Dirigida per: John Crowley. Repartiment: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson

En els anys 50, la jove Eilis Lacey decideix abandonar Irlanda i viatjar als Estats Units, concretament a Nova York, on coneix a un noi del que s’enamora. Però un dia, a Eilis li arriben notícies d’un greu problema familiar i haurà de decidir entre quedar-se al seu nou país o tornar a la seva terra natal.

LA HABITACIÓN

DRAMA. Dirigida per: Lenny Abrahamson. Repartiment: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen

Per a Jack, un nen de cinc anys, l’habitació és el món sencer, el lloc on va néixer, on menja, juga i aprèn amb la seva mare. A la nit, mamà ho posa a dormir en l’armari, per si ve el vell Nick. L’habitació és la llar de Jack, mentre que per a la seva mare és el cubiculum on porta set anys tancada, segrestada des dels dinou anys. Amb gran tenacitat i enginy, la jove ha creat en aquest reduït espai una vida per al seu fill, i el seu amor per ell és l’única cosa que li permet suportar l’insuportable. No obstant això, la curiositat de Jack va en augment, a l’una que la desesperació de la seva mare, que sap que l’habitació no podrà contenir ambdues coses per molt més temps.

TENEMOS QUE HABLAR

ROMÀNTICA. Dirigida per: David Serrano. Repartiment: Michelle Jenner, Hugo Silva, Verónica Forqué

Nuria ho té tot per ser feliç: un bon treball, una casa meravellosa i un nuvi perfecte que li acaba de demanar matrimoni. Ho té tot, excepte un petit detall: els papers del divorci del seu anterior parella, Jorge. Jorge, en canvi, està en atur, la seva casa cau a trossos i no té núvia. Ella ha aconseguit passar pàgina, però ell segueix traumatitzat perquè en els anys més durs de la crisi va fer que els pares de Nuria s’arruïnessin recomanant-los invertir en preferents del banc en el qual treballava. Com no vol acabar d’enfonsar a Jorge, Nuria elabora un pla una mica peculiar: animar-li tot el que pugui fent-li creure que ella tampoc ha passat pàgina, i que els seus pares estan millor que mai perquè, quan li vegi més fort, demanar-li el divorci.

EL BOSQUE DE LOS SUICIDIOS

TERRROR. Dirigida per: Jason Zada. Repartiment: Natalie Dormer, Taylor Kinney

Sara és una noia nord-americana que busca a la seva germana bessona desapareguda en el bosc Aokigahara, als peus de la Muntanya Fuji a Japó. Malgrat els advertiments de tot el món perquè no entri en el bosc, la jove acaba anant per descobrir la veritat sobre el succeït i esbrinar la destinació de la seva germana. No obstant això, s’haurà d’enfrontar a ànimes turmentades i morts que s’aprofiten de qualsevol persona que vaga per aquest bosc.

LA DECISIÓN DE JULIA

DRAMA. Dirigida per: Norberto López Amado. Repartiment: Marta Belaustegui, Fernando Cayo, Josean Bengoetxea

Julia acudeix a un hotel del centre de Madrid amb una petita maleta com a únic equipatge i tria per allotjar-se la mateixa habitació en la qual fa més de vint anys va viure una experiència vital que no ha pogut oblidar. Una cançó de Leo *Ferré arriba a les seves oïdes des de l’habitació del costat. El riure i la felicitat traspassen les fines parets fent que un temps feliç reneixi en el seu cap. Criden a la porta i obre tranquil·la als seus esperats convidats amb un somriure sabent que està preparada per dur a terme la seva meditada decisió. La pluja copeja els cristalls en una desapacible nit i Julia comença l’apassionat relat de la seva vida; un amor d’amagat, una fugida precipitada, un viatge a un lloc desconegut a la recerca de respostes, un descens als inferns. Com si d’un thriller emocional es tractés apareix una vida alimentada per records. Tota una vida explicada en els seus últims quinze minuts.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version