Autor Entitats
6 Gener 2016 a 11:00

Nou projecte per lluitar contra el fracàs escolar als barris del Nord

L’Obra Social “la Caixa” aportarà 30.000 euros al projecte

Edifici de CaixaBank // Imatge del web Apabanc.es

Edifici de CaixaBank // Imatge del web Apabanc.es

L’Ajuntament de Sabadell posarà en funcionament un projecte d’intervenció socioeducatiu integral als barris del Nord adreçat als menors d’edat, amb l’objectiu d’aconseguir la millora de les oportunitats en matèria de lleure, educació, formació i inserció ocupacional de la població d’entre 3 i 18 anys. El projecte replanteja les accions de dinamització que ja es duien a terme a la Biblioteca Nord, equipament que és el principal servei cultural del Districte Tercer i on hi ha un ampli marge de millora en l’àmbit socioeducatiu.

Per a la posada en marxa del projecte, l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa” han signat avui un conveni de col·laboració, que tindrà una durada fins a finals del 2016, i mitjançant el qual CaixaBank a través de l´Obra Social “la Caixa” farà una aportació econòmica de 30.000 euros. Han signat el conveni el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i el Director de l’Àrea de Negoci del Vallès Occidental – Sabadell de CaixaBank, Manel Trias.

El nou servei que es posarà en marxa durant aquest 2016 vol apropar-se al model de “centre obert”. Els seus principals objectius seran millorar la cohesió social i reduir l’absentisme i abandonament escolar. Per avançar en aquests objectius la intervenció acompanyarà infants i adolescents de 3 a 18 anys en aspectes clau del seu desenvolupament, com són la intel·ligència emocional, les competències socials, les capacitats educatives, la orientació laboral i el treball amb famílies.

Segons Gabriel Fernàndez, Regidor d’Acció Social “Un dels principals objectius del govern és lluitar contra els factors i les causes de la desigualtat i l’exclusió social. I aquest és un projecte que clarament ajuda a la ciutat avançar en aquestes línies, tot posant l’accent en la lluita contra el fracàs escolar i la millora de la convivència i la cohesió social”

D’altra banda, Manel Trias, ha destacat que “els empleats de CaixaBank tenim la gran satisfacció de saber que els beneficis de la nostra tasca diària reverteixen a la societat a través de l´Obra Social “la Caixa”, i aquest és un important incentiu per a tots nosaltres. Saber que el fruit del nostre esforç diari, farà incrementar l’Obra Social ens motiva per que ens esforcem dia a dia per a fer créixer la confiança dels nostres clients i així poder recolzar projectes com el que avui tractem i que preten donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat.”

Switch to mobile version