Autor Cinema, teatre i televisió
5 Gener 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: De padres a hijas

Relacions familiars

De padres a hijas

De padres a hijas

DRAMA FAMILIAR. EE.UU. Estrenada: 2015 Dirigida per: Gabriele Muccino Repartiment: Russel Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Diane Kruger Duració: 116 min

Poques vegades el cinema ha tractat les relacions entre pares i fills d’una manera tan tendra i trista com explica Gabriele Muccino a De padres a hijas. Un pare, després de la mort de la seva dona, s’ha de fer responsable de la seva filla de 5 anys. El film mostra la història del pare i, paral·lelament, la història de la filla quan ja és gran i on s’observen els problemes que li han causat la seva infància. Dues històries relacionades per l’amor paternal i filial.

El títol ja desvetlla el que el film presenta i els dos protagonistes principals, interpretats per Russell Crowe i Amanda Seyfried. Dos actors que anteriorment ja havien treballat junts a Los miserables. Amb aquest film Crowe es confirma com un actor ambivalent per a molt gèneres i Seyfried deixa sorpresos amb la seva actuació que navega entre la cordura i la bogeria.

El film pretén ensenyar com petits actes o esdeveniments en la infància d’un nen poden causar un gran impacte en la vida futura. Fet que es veu clarament representat quan Katie (a qui dóna vida una fantàstica Amanda Seyfried) busca omplir el buit familiar amb sexe amb homes desconeguts, escapant del compromís i de les relacions amb els homes. Aquests actes imprudents i autodestructius provenen de la relació amb el seu pare. La forma en que es narren les dues històries, amb la relació causa-efecte, és precisament el que aconsegueix que De padres a hijas sigui un film que provoqui un sentiment de tristesa general.

La relació entre pare i filla és molt similar a la ja vista a En busca de la felicidad film dirigit també per Gabriele Muccino. Possiblement, el fet que Muccino ja hagués tractat un tema similar ha fet que les deficiències que sorgiren en En busca de la felicidad s’hagin vist resoltes en aquest nou film.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version