Autor Economia
1 Desembre 2015 a 13:00

La Cecot ha demanat un Règim Transitori per les Societats Civils Privades

A partir de l’1 de gener les SCP hauran d’aplicar la nova Reforma Fiscal

Edifici Cecot Terrassa

Edifici Cecot a Terrassa // Imatge d’arxiu

La patronal Cecot ha enviat una carta als alcaldes i alcaldesses dels municipis del Vallès Occidental per sol·licitar-los la revisió de les ordenances municipals fiscals per establir un Règim Transitori per a les SCP afectades pel canvi de normativa en funció de les necessitats.

La Reforma Fiscal aprovada ha incorporat un canvi de tributació que el Ministeri d’Hisenda farà efectiu el proper gener i s’obligarà a les SCP a passar a tributar per l’Impost sobre Societats.

El canvi suposa que s’incorporaran com a contribuents de l’Impost sobre Societats el que comporta per a petites empreses assumir una major complexitat administrativa perquè tindran l’obligació de portar a terme la comptabilitat segons les normes del Pla General Comptable.

El Ministeri d’Hisenda ha establert una Disposició Transitòria en la vigent Llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques on estableix un Règim Transitori de forma que les societats optin per canviar la forma jurídica no tinguin impactes tributaris.

La realitat és que aquesta normativa només pot arribar allà on té competències portant les SCP que optin per aquesta sortida poden trobar-se amb taxes municipals que hauran de fer front.

Sobre les Societats Civils Privades

Les Societats Civils estan formades per microempreses i petites empreses. Aquest tipus de societats es caracteritzen perquè dos o més autònoms uneixen les seves forces i s’associen per dur a terme un negoci.

Switch to mobile version