Autor Societat
23 Desembre 2015 a 13:00

Detingudes set persones d’una organització criminal que sostreia els remolcs dels camions i en venia la càrrega

Els agents van recuperar els vuit remolcs que havien estat sostrets al Vallès, Osona i Saragossa 

Detingudes set persones d'una organització criminal que sostreia els remolcs dels camions i en venia la càrrega // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Detingudes set persones d’una organització criminal que sostreia els remolcs dels camions i en venia la càrrega // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a la Unitat Central de Multireincidents (UCML) van detenir, entre el 14 i el 21 de desembre, set persones com a presumptes autores dels delictes de robatoris amb força, furts i pertinença a organització criminal.

La investigació es va iniciar després de detectar-se en els darrers mesos un augment significatiu els robatoris de remolcs a tota la geografia catalana. Concretament, havien estat sostrets vuit remolcs a les localitats de Rubí (Vallès Occidental), Sentmenat (Vallès Occidental), Sabadell (Vallès Occidental), Vic (Osona) i Fraga (Saragossa). Arran de dos dels robatoris, que van tenir lloc a Vic a principis d’any, la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Osona va identificar part dels membres de l’organització. Paral·lelament, la Unitat d’Investigació de Cervera va tenir coneixement que els remolcs sostrets eren enviats a una nau industrial d’un polígon de Tàrrega.

El modus operandi que utilitzaven els detinguts normalment sempre era el mateix: anaven amb una furgoneta durant els caps de setmana pels polígons d’arreu de Catalunya per detectar camions estacionats amb remolcs que continguessin càrrega amb un elevat valor econòmic, principalment coure, polietilè i electrodomèstics, tot i que en algunes ocasions havien sostret remolcs amb aliments. En alguns casos arribaven a desplaçar-se fins a la Comunitat Valenciana i l’Aragó.

Un cop seleccionat l’objectiu i havent-se asseguratque no hi haguessin ni els propietaris ni la policia, un segon grup es dirigia al lloc amb una tractora i separaven el remolc i l’enganxaven a la seva tractora per tot seguit portar-lo al magatzem de Tàrrega perquè dos persones més de l’organització s’encarreguessin de la venda de la mercaderia sostreta.

Els detinguts disposaven d’un entramat empresarial que, en lloc de vendre la mercaderia a un preu per sota del de mercat, la venien a un preu similar al del mercat lícit i així no aixecaven sospites.

La investigació va permetre als agents recuperar tots els remolcs sostrets i bona part de la mercaderia el valor de la qual ascendia a més de mig milió d’euros

A banda de les detencions els policies van fer dues entrades i escorcolls a la nau industrial de Tàrrega, on es va recuperar un remolc carregat. També en un traster de lloguer de l’Hospitalet de Llobregat, lloc on amagaven una càrrega de polietilè que havien sostret mesos enrere i ja havien iniciat els tràmits per vendre-la. A més, s’han intervingut les dues tractores que utilitzaven per robar, una de les quals estava sostreta, així com tres furgonetes.

Un dels ciutadans que els va comprar mercaderia per valor de 40.000 euros es va presentar com acusació particular ja que es pensava que la procedència de la mercaderia era lícita.

Els detinguts, la majoria dels quals acumula una gran quantitat d’antecedents per fets similars i que formen part d’un clan familiar, van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu judicial.

Switch to mobile version