Autor Societat
30 Novembre 2015 a 11:00

S’inicien les obres a les dues noves estacions d’FGC a Sabadell

Són les estacions de la Creu Alta i de Plaça d’Espanya

Estació d'FGC de Creu Alta // Imatge del web Gencat.cat

Estació d’FGC de Creu Alta // Imatge del web Gencat.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres d’arquitectura i instal·lacions de les estacions de Creu Alta i Plaça Espanya, en el marc del perllongament de la línia d’FGC al seu pas per Sabadell (Metro del Vallès).

Aquests treballs, que tenen un pressupost de 13,7 MEUR, inclouen tasques com la construcció de divisòries i tancaments, paviments, revestiments, la instal·lació d’escales mecàniques i ascensors i la implantació dels sistemes d’enllumenat, ventilació, o sanejament, entre altres.

L’estació de Creu Alta, ubicada en l’encreuament entre els carrers de Pi i Margall i Borràs i Pius XI, molt a prop de l’Eix Macià, zona d’equipaments i de serveis comercials, de negocis i d’oci, disposarà de dos accessos en superfície amb escales fixes i mecàniques de pujada i un ascensor a nivell de carrer. Compta amb un vestíbul de forma rectangular de 500 metres quadrats, un nivell intermedi de pas –on s’ubicaran dependències tècniques– i el nivell d’andana, amb una andana central de 8 metres d’amplada.

Disposa de 2 sortides d’emergència als extrems d’andana: una directa a carrer, i l’altra a vestíbul. Pel que fa als acabats, cal remarcar que els revestiments seran en general de granit, alumini i acer inoxidable i es combinaran amb pantalles de formigó vistes. El paviment serà de terratzo modular, amb encaminaments per a les persones invidents.

L’estació de la Plaça Espanya (intercanviador), situada a la plaça del mateix nom, serà una estació d’intercanvi amb l’actual de Rodalies de Sabadell Nord. El seu accés principal es durà  terme a peu pla des del centre de la plaça, des del qual s’accedirà a un vestíbul superior amb forma de sector circular situat al mateix nivell i amb connexió directa amb el vestíbul de Rodalies.

Aquest vestíbul superior estarà connectat amb un vestíbul inferior,on es trobaran emplaçades les barreres tarifàries, mitjançant ascensor, escales fixes i mecàniques de pujada. A aquest vestíbul inferior s’hi podrà accedir directament també des d’un accés secundari format per escales fixes situat a la cantonada sud-oest de la Plaça Espanya amb l’Av. Josep Tarradellas.

El vestíbul inferior i el nivell d’andana estaran connectats també mitjançant ascensor, escala fixa i mecànica de pujada. L’andana central tindrà 9 metres d’amplada. S’ubica una sortida d’emergència a l’extrem sud d’andana amb sortida a l’Av. Josep Tarradellas. Els acabats seran similars als de l’estació anterior.

 

 

Perllongament del Metro del Vallès a Sabadell

El perllongament d’FGC a Sabadell abasta 4,4 quilòmetres de nova línia, tot incloent 4 noves estacions (Pl. Major, Eix Macià-Creu Alta, Pl. Espanya i Ca n’Oriac), la remodelació i soterrament de Sabadell Estació i la construcció d’unes cotxeres a Ca n’Oriac, al final de la línia. Aquesta actuació suposarà una inversió de 430 MEUR.

Switch to mobile version