Autor Societat
4 Novembre 2015 a 13:00

S’impulsa novament la campanya Afectivitat i Sexualitat. Relacions Sexuals sense risc

La campanya preveu arribar a més de 4.000 joves

Presentació campanya

Presentació campanya

Novament l’Ajuntament de Sabadell impulsa la campanya Afectivitat i Sexualitat Relacions sexuals sense risc per a joves. Es pretén fomentar la prevenció en les relacions sexuals, sensibilitzar en els hàbits saludables i evitar les conductes de risc. La campanya es portarà a terme entre el 2 de novembre i el 4 de desembre.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez  va comentar que “la situació a Catalunya en els darrers anys és preocupant perquè malauradament hi ha un increment en les malalties de transmissió sexual per diverses raons, i una d’elles és que ha disminuït l’ús del preservatiu, atès que l VIH s’ha associat a una malaltia crònica i no pateix tanta estigmatització”. A més, va destacar que “aquest any iniciarem una enquesta a joves de 4t d’ESO per tenir dades pròpies de la ciutat”. Finalment el regidor va concloure que “el nostre plantejament de salut és holística i dins aquesta concepció la salut sexual és un element important, i per poder gaudir de la sexualitat cal tenir llibertat i la llibertat no es pot exercir sense una informació rigorosa”.

Per altra banda, la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, va explicar que “que la sexualitat és major i més acceptada, malgrat que l’edat de les primeres s’ha avançat, i això és així pels estímuls sexuals que reben els joves del conjunt de la societat, no per tot plegat podem afirmar que el sexe hagi deixat de ser un tabú, ni que la informació i la formació afectivo-sexual sigui l’adequada, i aquí és on ens trobem amb un seguit de reptes. Nosaltres partim que els i les joves han de gaudir la seva sexualitat de manera lliure. Lliure per decidir, lliure de prejudicis i lliure de sexisme”.

Els objectius són treballar la importància de l’afectivitat en les relacions sexuals, desmitificar creences i mites en temes sexuals, familiaritzar el col·lectiu jove amb l’ús del preservatiu,..

Gimcana, xerrades, exposicions i cinefòrum als centres educatius i a la comunitat educativa

Una de les propostes que s’ofereix és la “Gimcana relacions sexuals sense risc” adreçada als alumnes de 3r d’ESO. És una activitat lúdica de dues hores que inclou la projecció d0un vídeo i de 4 proves.

A més s’oferiran les “Xerrades sobre sexualitat i diversitat sexual” per a mares i pares. Una altre proposta són les “Sessions amb el professorat” per assessorar als docents per continuar l’educació sexual a l’aula.

L’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem els mites” convida a una revisió dels mites associats a l’amor romàntic oferint idees per a transformar-los i avançar vers l’assoliment d’unes relacions sanes i lliures de violència masclista. L’exposició serà itinerant pels diferents centres educatius.

Tallers de prevenció sobre el VIH i accions de sensibilització a propòsit del dia mundial contra la sida

Actuavallès portarà a terme “Tallers de prevenció del VIH” on es realitzaran dinàmiques de grup, es tractaran diversos aspectes de la sexualitat i la prevenció de les malalties de transmissió sexual.

En commemoració del Dia Mundial contra la SIDA el servei Sabadell Atenció Joves (SAJ) i el servei municipal de Promoció de la Salut es desplaçaran per apropar els recursos sobre hàbits saludables al públic jove.

Per altra banda continuen les visites a la Tarda Jove. És una aproximació a aquest recurs de ciutat, específic per a joves que tracta temes de salut sexual a partir  d’una xerrada conduïda pels professionals del servei.

El SAJ disposa de l’Assessoria Psicojove, un servei que atén dubtes i inquietuds relacionades amb la sexualitat i l’afectivitat.

Les Regidories de Drets Civils i Salut pretenen garantir l’accés a la informació.

La campanya és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les dones.

Switch to mobile version