Autor Societat
12 Novembre 2015 a 13:00

Nou impuls del Consorci de Residus a la recollida d’oli domèstic

L’oli recollir es transforma en biodièsel

Contenidor d'oli

Contenidor d’oli // Imatge cedida pel Consorci per a la gestió de residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental dóna impuls a la separació selectiva de l’oli de cuina. S’han instal·lat 33 nous contenidors per apropar-se a la ciutadania. En total el Vallès Occidental compta amb 119 contenidors taronges de recollida d’oli.

La comarca disposava fins el moment de 86 contenidors però en les properes setmanes s’ampliarà en 33. Ja estan operatius els de Barberà del Vallès i de Terrassa.

El president del Consorci i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, va encoratjar els ajuntaments “a poder tenir més contenidors arreu de la comarca per evitar que l’oli de cuina usat es llenci per la claveguera, es podrà reciclar i es podrà reutilitzar. Des del Consorci ho seguirem impulsant per un medi ambient millor per a tothom”. Per altra banda el vicepresident del Consorci i regidor de Terrassa, Marc Armengol, va explicar que “a Terrassa arriben ara els 25 contenidors a 22 barris de la ciutat, i es sumen a les deixalleries i als punts de deixalleria mòbil a banda de la recollida que es fa porta a porta a establiments”.

Al Vallès tota la gestió es portada per dues empreses d’inserció sociolaboral: CIPO i Fupar.

L’oli de cuina usat és una fracció dels residus que requereix un tractament especial. Aquest oli no pot ser llençat per l’aigüera ja que pot provocar problemes en el manteniment de les depuradores que tracten les aigües residuals.

Evolució positiva de la recollida d’oli domèstic

El servei de recollida va tenir una resposta molt positiva per part de la ciutadania des de l’any 2009. El primer any es van recollir 6.137kg i el 2014 64.348kg.

Amb el nou impuls el Consorci preveu que el nivell de recollida continuï augmentant.

Noves ubicacions a Barberà del Vallès i Terrassa

Es varen reunir els regidors de Barberà i Terrassa per presentar la nova ubicació dels nous contenidors.

A Barberà es pot llançar l’oli a la deixalleria i als set contenidors situats a: la carretera de Barcelona, 235; Passeig Dr. Moragues- Parc de Can Serra; carrer de Nemesi Valls- Plaça Unitat; carrer de Nàpols, 52; avinguda de la Verge Montserrat 71; carrer de Monturiol Carrer Bosc, 66; i passeig Dr. Moragas, 245.

A Terrassa es disposa de 20 contenidors més els incorporats: l’Avinguda de les Nacions de les Les Arenes, la plaça d’Enric Torrella de Les Fonts, la plaça de l’Anòmina de Ca n’Aurell, la plaça de la Pau de Can Palet de Vista Alegre i la plaça del pi de Can Gonteres.

Switch to mobile version