Autor Societat
30 Novembre 2015 a 13:00

MetallVallès, un projecte per lluitar contra l’atur de la indústria metal·lúrgica

Promoure l’ocupació i la competitivitat en aquest sector

Imatge del web pexels

Imatge del web pexels

Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Castellar del Vallès s’uneixen per desenvolupar el projecte MetallVallès amb el suport del Centre Metal·lúrgic i ASCAMM-Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya.

Aquesta és una de les 12 iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa Ocupació a la Indústria Local per promoure l’ocupació en sectors d’activitat industrial i millorar la inserció laboral de persones a l’atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori.

El cas de MetallVallès es centra en promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica en aquests tres municipis on el pes del sector respecte el conjunt de la comarca és destacable.

Una de cada quatre empreses de la indústria metal·lúrgica del Vallès Occidental es troba en alguna d’aquestes tres ciutats. En concret, en el 3r trimestre de 2015 tots 3 municipis sumaven 541 centres de treball, 764 autònoms i 4.938 assalariats.

La necessitat de contractar perfils més especialitzats com ajustadors, electromecànics o matricers per part de les empreses de Sabadell, Barberà del Vallès i Castellar del Vallès ha permès a aquests territoris plantejar aquest projecte.

Les tres ciutats han signat un acord que formalitza la col·laboració per al desenvolupament aquest projecte. Segons l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez: “Iniciatives com aquesta són les que generen oportunitats d’ocupació sòlides i fan augmentar la competitivitat de les nostres empreses. Això es tradueix en tenir un teixit industrial més resistent als temps de crisi”.

Per la seva part l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster valorat el treball conjunt entre municipis per ajudar a trobar solucions al problema de l’atur, fer més forta la nostra lluita contra les desigualtats socials i treballar per la igualtat d’oportunitats. L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez ha assenyalat: “En un context de competitivitat interterritorial, la suma d’esforços entre diferents institucions i món empresarial té un gran valor”.

MetallVallès s’ha posat en marxa a principis d’any i preveu desenvolupar fins agost de 2016 diferents accions tant per a persones interessades en trobar feina en aquest sector com per a empreses que necessiten incorporar a la seva plantilla professionals qualificats.

Des dels diferents Ajuntaments es preveuen realitzar activitats formatives amb una durada total de 800 hores o accions d’orientació laboral. També es contempla, la selecció de personal o l’obertura a partir de maig de 2016 d’una convocatòria per a empreses per sol·licitar ajuts de fins a 1.500€ per a la contractació de personal, entre d’altres coses.

En aquest moments ja s’han gestionat més de 70 ofertes de feina del sector entre tots tres municipis i s’ha posat en marxa un curs de comerç internacional de 270 hores de durada per a 14 persones en atur.

L’equip tècnic de MetallVallès preveu superar la xifra de 200 persones i 100 empreses beneficiàries d’aquest projecte. El pressupost total de MetallVallès és de 212.448 euros i l’aportació de la Diputació de Barcelona és de més de 147.000 euros.

Switch to mobile version