Autor Societat
12 Novembre 2015 a 15:00

Les obres a les estacions de la plaça d’Espanya i de l’Eix Macià – Creu Alta s’iniciaran en breu

Els treballs s’han adjudicat amb un pressupost de 31,2 milions d’euros 

Estació d'FGC de Creu Alta // Imatge del web Gencat.cat

Estació d’FGC de Creu Alta // Imatge del web Gencat.cat

En els propers dies està previst que s’iniciïn les obres de les estacions de la plaça d’Espanya i de l’Eix Macià – Creu Alta. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat les obres, amb un pressupost de 31,2 milions d’euros.

Les obres adjudicades corresponen a l’arquitectura i les instal·lacions de les estacions Eix Macià – Creu Alta i Plaça Espanya, la via i catenària entre Plaça Major i Plaça Espanya i les instal·lacions d’alimentació elèctrica, les comunicacions i les instal·lacions no ferroviàries de túnel.

A més, als treballs de les estacions Eix Macià – Creu Alta i Plaça Espanya s’inclouen tasques com la construcció de divisòries i tancaments, paviments, revestiments, la instal·lació d’escales mecàniques i els ascensors, així com la implantació dels sistemes d’enllumenat, ventilació o sanejament, entre d’altres.

Les obres implicaran la instal·lació en la superfície dels elements auxiliars d’obra. En el cas de la Plaça Espanya, corresponen a la part pendent d’urbanitzar. A l’Eix Macià-Creu Alta afectaran part de l’espai que actualment s’utilitza d’aparcament en superfície.

La redacció del projecte constructiu l’ha realitzat Mora Sanvisens Arquitectes Associalts, Espanyola Societat Civil Professional & Pamias Servicios de Ingenierira, SA (UTE).

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, va afirmar que és voluntat d’aquest govern que el 2016 sigui el punt d’inflexió per a la finalització de les obres del Metro del Vallès, per tal que durant l’hivern del curs vinent la ciutadania ja pugui fer ús d’aquesta aposta pel transport públic a la ciutat”. D’aquesta manera, es permetrà una millor connectivitat interna per Sabadell i de la ciutat amb la resta del territori metropolità.

Serracant creu que l’estació de l’Eix Macià – Creu Alta “no només ha de suposar una millora de la connectivitat en transport públic per al barri de la Creu Alta, sinó que dóna lloc a un espai potencial de generació i atracció de nous desplaçaments que podran assentar noves dinàmiques a l’Eix Macià”. 

Pel que respecte a la posada en marxa de l’estació de la plaça d’Espanya, que comportarà la generació d’un espai on confluiran diversos modes de transport, augmentant les possibilitats d’intermodalitat, el tinent d’alcalde afirmava que En aquest punt de la ciutat es poden intercanviar pràcticament tots els mitjans de transport. D’una banda, el transport públic col·lectiu, bé sigui ferroviari gràcies a la connexió entre RENFE i FGC, o bé per la confluència de línies d’autobús urbà i interurbà, mitjans als quals cal sumar les possibilitats de park & ride i les facilitats d’accés per a vianants i bicicletes”.

Switch to mobile version