Autor Societat
5 Novembre 2015 a 10:00

La campanya pel Gran Recapte d’Aliments a Catalunya ja està en marxa

Tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre

Gran Recapte d'Aliments // Imatge cedida pel Gran Recapte d'Aliments

Gran Recapte d’Aliments // Imatge cedida pel Gran Recapte d’Aliments

Per setè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el gran Recapte d’Aliments a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades.

Els dies 27 i 28 de novembre caldran 25.000 voluntaris per als més de 2.000 punts de recollida habilitats a supermercats i mercats arreu de Catalunya. Aquest any la campanya té com a lema Tu el fas gran, els ciutadans poden registrar-se com a voluntaris o coordinadors al web www.granrecapte.com.

Durant la presentació de la campanya la coordinadora de campanya, Sabine Hindersin, ha recordat les funcions de voluntaris i coordinadors, i ha destacat com a novetat d’enguany que els voluntaris podran modificar de manera àgil el seu torn o punt de recollida a través del web del Gran Recapte.

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, ha comentat: “L’objectiu del recapte és recollir el màxim d’aliments per donar resposta a les necessitats persistents de moltes persones”. Per aquest motiu hi haurà un total de 2.500 punts de recollida arreu de Catalunya i caldran 25.000 voluntaris.

També ha agraït la dedicació i el paper cabdal dels voluntaris en el Gran Recapte afirmant: “Els bancs dels aliments necessiten establir ponts entre les persones beneficiàries i els donants, i aquests ponts són els voluntaris que fan possible el Gran Recapte”.

Arruga ha fet una crida a la ciutadania per realitzar donacions els dies 27 i 28 de novembre als punts de recollida del Gran Recapte i ha demanat la complicitat dels mitjans per acostar la campanya a tota la societat.

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics perquè les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària. Sempre es dur a terme l’últim cap de setmana de novembre.

El Gran Recapte d’Aliments es va posar en marxa el 2009 amb dos objectius essencials: recollir aliments de llarga durada i sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya sobre la realitat actual de pobresa al nostre país.

El paper dels voluntaris és molt important per dur a terme la campanya. Són els encarregats d’atendre en el punt de recollida gestionant les donacions dels ciutadans.

L’any passat el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.686 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.000 punts habilitats a 371 municipis.

Switch to mobile version