Autor Societat
5 Novembre 2015 a 13:00

Imputats cinc tècnics de l’Ajuntament de Sabadell i Montserrat Capdevila per presumpte delicte de falsificació documental, tràfic d’influències i prevaricació

Sabadell lliure de Corrupció durant la roda de premsa // Imatge de @CorrupcioSBD

Sabadell lliure de Corrupció durant la roda de premsa // Imatge de @CorrupcioSBD

L’exdiputada del PSC, Montserrat Capdevila, i cinc tècnics de l’Ajuntament de Sabadell han estat imputats per presumpte delicte de falsificació documental, tràfic d’influències i prevaricació per la jutja que instrueix el cas Mercuri de presumpta corrupció i tràfic d’influències.

A banda de Montserrat Capdevila també estan imputats l’assessor fiscal José Maria Caballero; el cap de l’Assessoria jurídica, José Teixidó; el que era gerent de l’Agència Tributària de Sabadell i coordinador de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals, Josep Abellan; la inspectora de la Unitat d’Inspecció Tributària, Pilar Saura; i el que era director d’Espai Públic, Xavier Izquierdo.

Aquestes imputacions les va fer públiques la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció que ha detallat que aquestes s’inclouen en el marc de la investigació de la peça 21 del cas Mercuri en què ja hi havia imputades tres persones per presentar una factura falsa a l’Agència tributaria de Sabadell per eludir pagar en concepte d’IAE de l’empresa Sitjas Motor SL.

L’Ajuntament de Sabadell va comunicar ahir que davant aquestes informacions havia decidit obrir expedients informatius als tres treballadors municipals amb l’objectiu d’aclarir si s’ha incorregut en alguna falta administrativa. Cal recordar que l’Ajuntament de Sabadell, com a màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat, està personat com a acusació particular del cas Mercuri.

Tots ells declararan entre dimecres i dijous de la propera setmana en el marc de la peça separada del ‘cas Mercuri’ que investiga la factura falsa per les obres d’ampliació a Sitjas Motor SL.

Switch to mobile version