Autor Societat
19 Novembre 2015 a 12:30

Els Mossos d’Esquadra detenen a 14 joves de Sabadell per cometre robatoris amb violència

Dels 14 lladres identificats, 12 són menors d’edat

Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen un home a Sabadell

Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell han detingut 14 joves, 12 dels quals són menors d’edat, com a presumptes autors de robatoris amb violència i intimidació. Tots els detinguts són veïns de Sabadell i de diverses nacionalitats: espanyola, dominicana, colombiana, magrebina, gambiana i equatoriana. A més, una altra persona ha estat denunciada pels mateixos fets.

Entre els passats mesos de juny i setembre es van produir a la ciutat de Sabadell diversos robatoris amb violència i intimidació. Les zones on es van produir van ser el parc de Catalunya, l’Eix Macià i el centre de la localitat. Els Mossos també van detectar que durant les festes de la ciutat es va produir un increment d’aquests delictes.

El modus operandi dels joves consistia en actuar en parella o grups de tres persones, tot i que en algunes ocasions puntuals també ho feien sota l’empara de grups més nombrosos de fins a deu menors. Els joves intimidaven físicament a les seves víctimes i fins i tot, en alguna oocasió els mostraven armes blanques. A banda de la intimidació en alguna ocasió havien arribat a exercir la violència per tal d’aconseguir el seu objectiu.

Les víctimes eren normalment menors d’edat que es trobaven sols o acompanyats per algun altre menor i que es trobaven en llocs pocs freqüentats o amb poca afluència de gent. Els objectes que els sostreien eren principalment mòbils de qualsevol gamma i diners.

El joves menors d’edat van ser detinguts i posats a disposició de la Fiscalia de Menors de Barcelona, que els va deixar en llibertat mentre que els majors d’edat també van passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia el qual va decretar la llibertat amb càrrecs per tots.

Totes les detencions s’han dut a terme les darreres 4 setmanes i des d’aleshores s’ha constatat la disminució ostensible del número de robatoris en les zones dels fets. Així mateix, s’han pogut esclarir fins al moment 11 dels robatoris denunciats, s’ha recuperat un dels telèfons sostrets i segueixen les gestions per localitzar els altres mòbils robats.

La investigació resta oberta i no es descarta la participació d’algun dels detinguts en altres fets.

Switch to mobile version