Autor Societat
5 Novembre 2015 a 14:00

Els Mossos d’Esquadra arriben als 100.000 seguidors a Facebook

Ho han aconseguit apostant per la interacció amb els ciutadans

Facebook Mossos d'Esquadra // Imatge cedida pels Mossos

Facebook Mossos d’Esquadra // Imatge cedida pels Mossos

La pàgina de Facebook del cos de Mossos d’Esquadra ha arribat als 100.000 seguidors aquesta setmana. Això fa que es consolida com una eina d’informació i col·laboració amb els ciutadans que té per objectiu millorar la seguretat pública a partir de la proximitat i la vocació de servei.

La presència de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra a les xarxes socials va néixer amb la voluntat d’utilitzar les noves tecnologies com a mitjà de comunicació bidireccional amb el ciutadà. S’ha de tenir en compte que gairebé la meitat de la població catalana està present a les xarxes socials i que és important que la policia estigui on estan els ciutadans a fi d’ajudar si se la requereix.

El perfil de Facebook es va obrir el febrer de 2011 i, inicialment, difonia notes de premsa relacionades amb actuacions policials i també informacions sobre convocatòries d’ingrés al cos. A partir del desembre del mateix any, amb la voluntat de crear una comunitat, es impulsar una estratègia dinamitzadora per oferir al ciutadà més obertura i major coneixement de l’organització tractant-los de tu a tu, responent les qüestions plantejades i recollint els suggeriments.

El ciutadà, com a destinatari i un dels creadors dels continguts publicats, esdevé la peça clau en l’èxit de la pàgina i el gran aliat per millorar la seguretat; i també es posa de relleu que més coneixement mutu significa més confiança i major complicitat.

L’estratègia comunicativa s’ha basat en publicar informacions properes amb un llenguatge informal, amb imatges destacades i explicant anècdotes i notícies curioses que reflecteixen la cara més humana i solidària dels policies. Uns continguts que tenen una gran acceptació per part dels usuaris i que aporten un valor afegit a part de la pròpia tasca policial.

Els continguts s’han viralitzat de forma progressiva gràcies a la implicació ferma i decidida dels seguidors del perfil amb les seves reaccions via comentaris, comparticions o fent “m’agrada”.

L’escolta activa de la xarxa i del ciutadà definiran l’estratègia futura de la pàgina de Facebook dels Mossos d’Esquadra sempre mantenint els valors que defineixen una policia moderna al servei de la ciutadania.

Switch to mobile version